menu
сряда, 19 ноември 2014 г.
БАГЕЛЧЕТА
ПРОДУКТИ:
480 гр.брашно
130 мл.вода
130 мл.прясно мляко
75 гр.масло
10 гр.суха мая/1/2 кубче прясна мая/
1 с.л.сол
още:
1,5л.вода
3 с.л.сода бикарбонат
приготвяне:
В съд на котлона загрейте водата колкото да може да се разтопи маслото.Смъкнете от котлона и добавете студеното прясно мляко от хладилника.В топлата смес добавете мая.Без да шупва сместа с маята добавяйте смесеното брашно със сол.Замесете меко тесто.Оставете го да втаса на топло място
От втасалото тесто оформяйте багелчета по-ваше желание.Всяко от тях/БЕЗ ДА ВТАСВА/ пускате във врящата вода със сода бикарбонат ЗА 30 СЕК.Вадете ги на кухненска кърпа.Прехвърлете ги в тава обложена с хартия и печете/ без да втасват/на 170 градуса до кафеникав цвят.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/06/2020 - 0 Comments
06/12/2019 - 0 Comments
08/02/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар