menu
неделя, 11 януари 2015 г.
ОБЪРНАТА ПИЦА С 4 ВИДА ГЪБИ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
350 ГР.БРАШНО
6 ГР.СУХА МАЯ
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
И ВОДА ЗА МЕКО ТЕСТО
ПЛЪНКА:
1 ГЛАВА ЛУК
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ПОДПРАВКИ
СОЛ
450 ГР.МИКС ГЪБИ
1 МОЦАРЕЛА
3 ЯЙЦА
50 ГР.КАШКАВАЛ
ОЩЕ:
1 ЖЪЛТЪК
ПРИГОТВЯНЕ:
ИЗПЪРЖВА СЕ СИТНО НАРЯЗАН ЛУК И СКИЛИДКА ЧЕСЪН.
ДОБАВЯТ СЕ СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ И СЕ ПЪРЖИ ДО ИЗПАРЯВАНЕТО НА ВОДАТА КОЯТО ПУСКАТ ГЪБИТЕ.
ДОБАВЕТЕ СОЛ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС.СЪД ПОДХОДЯЩ ЗА ПЕЧЕНЕ ДЪЛБОК 5-6 СМ.И ШИРОК 30 СМ.СЕ НАМАЗВА С МАСЛО.
СИПВТ СЕ ГЪБИТЕ И СЕ НАРЕЖДА НАРЯЗАНАТА НА ПАРЧЕТА МОЦАРЕЛА.
ЧУПЯТ СЕ 3 ЯЙЦА И СЕ ПОСИПВА С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ ИЛИ КАШКАВАЛ НА ЛИСТОВЕ.
ПОКРИВА СЕ С ПРАЧЕ ТЕСТО КОЕТО СЕ ИЗРЯЗВА С 1 СМ.ПО-ГОЛЯМО ОТ ДИАГОНАЛА НА СЪДА В КОИТО ЩЕ ПЕЧЕМ.НАМАЗВА СЕ С ЖЪЛТЪК И СЕ ПЕЧЕ НА 200 ГРАДУСА.
ГОТОВАТА ПИЦА ОБРЪЩАМЕ В/У ЧИНИЯ,И ЛЕКО БУТВАМЕ С НОЖА КЛАИЩАТА НА ТЕСТОТО ДА СЕ ОДЛЕПИ ОТ СТЕНИТЕ НА СЪДА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 15/12/2015 - 8 Comments
- 17/07/2019 - 2 Comments
- 03/03/2015 - 29 Comments
Вкусно, както винаги Ваня!
ОтговорИзтриванеИ много интересно!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Ваня!
ОтговорИзтриванеНамерих ви преди седмица и вече имам немалко възпроизведени рецепти. С голяма лекота и отличен резултат!
От продуктите,които посочвате, за колко пици е тестото?
Благодаря
Здравейте,
ИзтриванеПродуктите са 1 пица в дадения размер.
Поздрав