menu
!doctype>
неделя, 4 януари 2015 г.
ПОРТОКАЛОВ СЛАДКИШ
ПРОДУКТИ:
200 ГР.МЕКО МАСЛО
200 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
4 ЯЙЦА
200 ГР.БРАШНО
50 ГР.НИШЕСТЕ
1 БАКПУЛВЕР
КОРАТА НА ПОРТОКАЛ /ЛИМОН/
100 ГР.СИТНО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ /МОЖЕ И БЕЗ/
ЗА СИРОПИРАНЕ НА СЛАДКИША:
2 ПОРТОКАЛА
1 ЛИМОН
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ МАСЛОТО СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛОВАТА ЗАХАР.
ДОБАВЕТЕ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО ЕДНО,И СМЕСЕНОТО БРАШНО С НИШЕСТЕ И БАКПУЛВЕР.
В ГОТОВАТА СМЕС ПРИБАВЕТЕ И НАСТЪРГАНА ПОРТОКАЛОВА КОРА И ОРЕХИ.
СИПВАТЕ СМЕСТА ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 26 СМ.,И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО СУХА КЛЕЧКА.
ТОПЛИЯ СЛАДКИШ СИРОПИРАЙТЕ СЪС СОКА НА ДВА ПОРТОКАЛА И ЕДИН ЛИМОН
ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1550660418507409/?notif_t=group_activity
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много сочно и ароматно това сладкишче.
ОтговорИзтриване