menu
събота, 21 февруари 2015 г.
ХЛЕБЧЕТА С МОРКОВИ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
330 ГР.БРАШНО
10 ГР.МАЯ
170 МЛ.ТОПЛА ВОДА
100 ГР.НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ
10 ГР.СОЛ
ЗА НАМАЗВАНЕ:
100 ГР.РЪЖЕНО БРАШНО
50 МЛ.СОК ОТ МОРКОВИ/ИЗЦЕДЕН ОТ МОРКОВИТЕ ЗА ТЕСТОТО/
2 ГР.МАЯ/НЕ ПОВЕЧЕ/
И ВОДА
ПРИГОТВЯНЕ:
ВЪВ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА.ДОБАВЕТЕ 200 ГР.ОТ ПРЕСЯТОТО БРАШНО.РАЗБЪРКВА СЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА КАША.ДОБАВЕТЕ ИЗЦЕДЕНИТЕ МОРКОВИ И СОЛ.С ОСТАНАЛОТО БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО/НЕ ДОБАВЯЙТЕ ПОВЕЧЕ БРАШНО ДОРИ И ДА ВИ Е МЕКО ТЕСТО,И ДА ЛЕПИ/.
ОТАВЕТЕ ТЕСТОТО НА ТОПЛО ДА ВТАСА ЗА 1 ЧАС.
ЗО МИН.ПРЕДИ ДА ВИ ВТАСА ТЕСТО СИ НАПРАВЕТЕ СМЕСТА ЗА НАМАЗВАНЕ НА ХЛЕБЧЕТАТА.В РЪЖЕНОТО ТЕСТО ДОБАВЕТЕ 50 МЛ.ОТ СОКА,КОИТО СТЕ ИЗЦЕДИЛИ ОТ МОРКОВИТЕ ЗА ТЕСТОТО И РАЗТВОРИЛИ В НЕГО МАЯТА.С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА ВОДА НАПРАВЕТЕ ГЪСТА КАША,КОЯТО СЕ МАЖЕ А НЕ ТЕЧЕ.ОСТАВЕТЕ Я НАСТРАНИ.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО ОФОРМЕТЕ НА ТОПКИ ОТ ПО 65 ГР..ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 10 МИН.ДА СИ ПОЧИНАТ.
ВСЯКА ТОПКА ЛЕКО СПЛЕСКАЙТЕ С РЪКА.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ,КОЯТО ЛЕКО ПОСИПВАТЕ С БРАШНО.ВСЯКО ХЛЕБЧЕ СЕ НАМАЗВА С РЪЖЕНАТА КАША,И ПАК СЕ ПОСИПВА С БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА ОКОЛО 30 МИН.НА ТОПЛО.
ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА,КАТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДЪРЖИТЕ СЪД С ВОДА ВЪВ ФУРНАТА.ПЕКАТ СЕ ДО ХРУПКАВА КОРИЧКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1569574996615951/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 31/08/2014 - 4 Comments
- 25/04/2020 - 0 Comments
- 18/07/2017 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар