menu
вторник, 3 февруари 2015 г.
КЕКС С МАСКАРПОНЕ КРЕМ
ПРОДУКТИ ЗА КЕКСОВАТА СМЕС:
150 ГР.МАСЛО
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
3 ЯЙЦА
150 ГР.ЗАХАР
50 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
220 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
500 ГР.МАСКАРПОНЕ
4 ЯЙЦА
160 ГР.ПУДРА ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ НА КЕКСОВАТА СМЕС:
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня или на слаб котлон.
Оставят се настрани да се поохладят.
Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и добавяме млякото.
Отделно пресяваме бакпулвера и брашното и прибавяме на части към яйчната смес.
Накрая добавяме и разтопения шоколад и масло.
Разбъркваме добре.
Готовата смес се сипва в кексова форма намазана с олио и брашно.
ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
РАЗБИЙТЕ МАСКАРПОНЕ С ПУДРА ЗАХАР И ДОБАВЕТЕ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО ЕДНО.
ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ СЕ СИПВА В/У КЕКСОВАТА СМЕС,И ЛЕКО С ЕДНА ВИЛИЦА СЕ РАЗБЪРКВА/САМО НЯКОЛКО ВЪРТЕЛИВИ ДВИЖЕНИЯ/,НО НЕ ДО ДЪНОТО.АЗ СЪМ ДОБАВИЛА И 100 ГР.БОРОВИНКИ,КОЙТО ПРОСТО ПОСИПАХ В/У СМЕСТА.
ПЕЧЕ СЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 1 ЧАС ИЛИ ДО ГОТОВНОСТ.
ГОТОВИЯТ КЕКС ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ В КЕКСОВАТА ФОРМА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
16/09/2019 - 3 Comments
11/06/2015 - 1 Comments
21/07/2017 - 6 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар