menu
сряда, 4 февруари 2015 г.
ТУРСКИ СИМИТИ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
750 ГР.БРАШНО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ/7 ГР./
1Ч.Л.СОЛ
1 С.Л.ЗАХАР
85 ГР.ОЛИО
ВОДА ЗА МЕКО ТЕСТО
ЗА ТОПЕНЕ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ:
4 С.Л.МЕД/МАДЖУН/
125 МЛ.ВОДА
СУСАМ
ОЩЕ:
ЖЪЛТЪК
1 С.Л.ЗАХАР
СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ И ОЛИО.ДОБАВЯЙТЕ ПОСТЕПЕННО ТОПЛА ВОДА ДО ОБРАЗУВАНЕТО НА МЕКО ТЕСТО.
ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА.
ОТ ВТАСАЛОТО ТЕСТОТО СЕ ПРАВЯТ ТОПЧЕТА ОТ ПО 130 ГР.
ВСЯКО ТОПЧЕ СЕ РАЗДЕЛЯ НА ДВЕ И СЕ ПРАВЯТ ФИТИЛИ ДЪЛГИ 40 СМ.
Усукват се един около друг и се събират в двата края/да образуват кръг/.Добре съединете да не се разтвори при ПЕЧЕНЕ.
ПОЛУЧЕНИТЕ СИМИТИ ТОПИМ В РАЗТВОР ОТ ВОДА С МЕД ИЛИ МАДЖУН.
ОВАЛВАТ СЕ ОБИЛНО В СУСАМ И СЕ РЕДЯТ В ТАВА С ХАРИЯ.БЕЗ ДА ВТАСВАТ СЕ ПЕКАТ НА 210 ГРАДУСА.
ВТОРИ ВИД-РЕДИМ СИМИТИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЗВАМЕ ГИ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ С РАЗБИТ ЖЪЛТЪК С 1 С.Л.ЗАХАР.ПОСИПВАМЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕМ БЕЗ ДА ВТАСВАТ НА 210 ГРАДУСА.5 МИН.ПРЕДИ ДА СА ГОТОВИ УВЕЛИЧЕТЕ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ФУРНАТА НА 250 ГРАДУСА,ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ТОЗИ НАСИТЕН КАФЕНИКАВ ЦВЯТ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1562462487327202/?notif_t=group_activity
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 22/02/2017 - 0 Comments
- 27/03/2020 - 2 Comments
- 24/05/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар