menu

петък, 13 март 2015 г.

БЪРЗ СЛАДКИШ С ВИШНИ





ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

2 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
200 ГР.ЗАХАР
2 ВАНИЛИИ
120 МЛ.ОЛИО
500 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР

ПЛОДОВЕТЕ НА ЕДИН КОМПОТ ОТ ВИШНИ/ДОБРЕ ИЗЦЕДЕНИ/

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

900 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ /ОБЩО 74 ГР./
3-4 С.Л.ЗАХАР /ИЛИ НА ВКУС/
1 ВАНИЛИЯ

ОЩЕ:

1 пак. готова смес за плодово желе  ОТ ВИШНИ
ИЛИ ЧЕРВЕН ЖЕЛАТИН
СОКА ОТ КОМПОТА

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

РАЗБИЙТЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИЯ.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В ТАВА 32-24 СМ. /НАМАЗАНА С ОЛИО/.
НАРЕДЕТЕ ВИШНИТЕ В/У БЛАТА,И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА.
СВАРЯВАТЕ ПУДИНГА ПО-СТАНДАРТНИЯ НАЧИН,И ОЩЕ ТОПЪЛ ГО СИПВАТЕ В/У ТОПЛИЯ ИЛИ ГОРЕЩ БЛАТ.ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ.
РАЗТВАРЯТЕ  ДВЕ ОПАКОВКИ ЖЕЛЕ В СОКА ОТ ВИШНИ.ВСЯКА ОПАКОВКА ОТ 100 ГР..АКО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО КОЛИЧЕСТВО СОК СМЕСЕТЕ С ВОДА.КОЛИЧЕСТВОТО НА СОКА И НАЧИНА ПРИГОТВЯНЕ ПРОЧЕТЕ НА ОПАКОВКАТА НА ЖЕЛЕТО.
ЗАЛЕЙТЕ СЛАДКИША С ЖЕЛЕ,И ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ.МОЖЕ ДА СЕ НАРЕДЯТ И ПЛОДОВЕ ПРЕДИ ДА СЕ ЗАЛЕЕ.


АЗ ИЗПОЛЗВАХ КРЪГЛА ФОРМА ЗА ТОРТА,НО ВНИМАВАЙТЕ АКО ФОРМАТА ВИ НЕ Е ХУБАВА СЛЕД КАТО ДОБАВИТЕ ЖЕЛЕТО ЩЕ ИЗТЕЧЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/














5 коментара:

Zu-zu погачице