menu
вторник, 24 март 2015 г.
ВИЕНСКИ КРОАСАНИ
ПРОДУКТИ:
620 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
4 С.Л.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 ЯЙЦЕ
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
ОЩЕ:
250 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
МАРМАЛАД
НУТЕЛА
СИРЕНЕ
И ДР.
ПРИГОТВЯНЕ:
В 100 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 1С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
БЕЗ ДА ВТАСВА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 8 ЧАСТИ /135 ГР./,И ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛКА КОРА ОКОЛО 20 СМ.
РЕДИТЕ ГИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО М/У ВСЯКО СЛАГАТЕ МАСЛО НАРЯЗАНО НА ТЪНКИ ЛЮСПИ.НА ПОСЛЕДНОТО НЕ СЛАГАЙТЕ МАСЛО.РАЗТОЧЕТЕ ГОЛЯМА КОРА ТЪНКА 7-8 ММ.НАРЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.НАВИВАЙТЕ КРОАСАНИ С ПЛЪНКА ПО-ЖЕЛАНИЕ.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ ГИ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ,И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1583068291933288/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 29/08/2014 - 3 Comments
- 03/08/2015 - 5 Comments
- 06/10/2015 - 15 Comments
Prekrasni sa!!!
ОтговорИзтриванеТези кроасанчета изглеждат просто ...толкова пухкави.Ще ги направя съвсем скоро :) :) :)
ОтговорИзтриванеВаня,днес направих и тези твои кроасанчета-нямам думи за вида и вкуса им.Направих ги с кашкавал и станаха великолепни.
ОтговорИзтриванеПоредната перфектна рецепта!!!
Поздрави Валентина.
Радвам се. Благодаря за доверието.
ИзтриванеЗдравейте, днес направих кроасаните и станаха много вкусни :) Имам един въпрос - при печенето в тавата се отдели много масло и кроасаните станаха мазнички отдолу, имате ли идея защо се получи така?
ОтговорИзтриванеТова се получава, когато маслото не е качествено. Съжалявам.
ИзтриванеМоже би трябва да се сложат във загрята фурна. Даже на по-висока темп. В други рецепти дават 200°
ОтговорИзтриванеЗащо сравнявате други рецепти с тази?
ИзтриванеАко се използва жива мая,какво е количеството
ОтговорИзтриване30 гр.,поздрав.
ИзтриванеБлагодаря ти 😍
ИзтриванеКакво масло използвахте Вие
ОтговорИзтриванеАз живея в Австрия така, че и да ви кажа няма да ви свърши работа. Потърсете съвет от познати, за качествена марка масло в Бг.
ИзтриванеМоето масло също излезе не добро качество и аз искам да попитам затова ли останаха твърди или съм объркала друго?
ОтговорИзтриванеНещо сте объркали, кроасаните не стават твърди.
ИзтриванеМоля за отговор!
ОтговорИзтриванеКакво е времето за изпичане на кроасаните?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Правила съм кроасаните и наистина стават чудесни!Искам да попитам ако се ползва пълнозърнесто брашно ще се получат ли и как ще се променят пропорциите? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Вече съм правила кроасаните и наистина стават чудесни!Бих искала да попитам как ще се променят пропорциите ако се ползва пълнозърнесто брашно? Благодаря!
ОтговорИзтриванеКъде се слага сирене ? Между всички кори ли или само в средната част ?
ОтговорИзтриванеВаня, привет къде се слага сирене ? Между всяка кора или само в средата ? Предварително благодаря !
ОтговорИзтриванеА къде видяхте сирене?
ИзтриванеКаква марка масло ползвате в Австрия и също каква марка суха мая ?
ОтговорИзтриванеБлагодаря
Здравейте пробвах да направя кроасаните, но станаха много твърди и сухи. Спазих грамажа и съставките в рецептата,къде може да съм объркала?
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусни и мекички ми се получиха.Както винаги точна рецепта и естествено перфектно и пълно обяснение.Благодаря ти Ваня!🥰
ОтговорИзтриванеПрекрасни 🫶🥐🙂
ОтговорИзтриване