menu

вторник, 24 март 2015 г.

ВИЕНСКИ КРОАСАНИ




ПРОДУКТИ:

620 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
4 С.Л.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 ЯЙЦЕ
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР

ОЩЕ:

250 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

МАРМАЛАД
НУТЕЛА
СИРЕНЕ
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 1С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
БЕЗ ДА ВТАСВА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 8 ЧАСТИ /135 ГР./,И ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛКА КОРА ОКОЛО 20 СМ.
РЕДИТЕ ГИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО М/У ВСЯКО СЛАГАТЕ МАСЛО НАРЯЗАНО НА ТЪНКИ ЛЮСПИ.НА ПОСЛЕДНОТО НЕ СЛАГАЙТЕ МАСЛО.РАЗТОЧЕТЕ ГОЛЯМА КОРА ТЪНКА 7-8 ММ.НАРЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.НАВИВАЙТЕ КРОАСАНИ С ПЛЪНКА ПО-ЖЕЛАНИЕ.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ ГИ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ,И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1583068291933288/?notif_t=group_comment






































24 коментара:

  1. Тези кроасанчета изглеждат просто ...толкова пухкави.Ще ги направя съвсем скоро :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,днес направих и тези твои кроасанчета-нямам думи за вида и вкуса им.Направих ги с кашкавал и станаха великолепни.
    Поредната перфектна рецепта!!!
    Поздрави Валентина.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, днес направих кроасаните и станаха много вкусни :) Имам един въпрос - при печенето в тавата се отдели много масло и кроасаните станаха мазнички отдолу, имате ли идея защо се получи така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това се получава, когато маслото не е качествено. Съжалявам.

      Изтриване
  4. Може би трябва да се сложат във загрята фурна. Даже на по-висока темп. В други рецепти дават 200°

    ОтговорИзтриване
  5. Ако се използва жива мая,какво е количеството

    ОтговорИзтриване
  6. Какво масло използвахте Вие

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз живея в Австрия така, че и да ви кажа няма да ви свърши работа. Потърсете съвет от познати, за качествена марка масло в Бг.

      Изтриване
  7. Моето масло също излезе не добро качество и аз искам да попитам затова ли останаха твърди или съм объркала друго?

    ОтговорИзтриване
  8. Какво е времето за изпичане на кроасаните?

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте! Правила съм кроасаните и наистина стават чудесни!Искам да попитам ако се ползва пълнозърнесто брашно ще се получат ли и как ще се променят пропорциите? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте!Вече съм правила кроасаните и наистина стават чудесни!Бих искала да попитам как ще се променят пропорциите ако се ползва пълнозърнесто брашно? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  11. Къде се слага сирене ? Между всички кори ли или само в средната част ?

    ОтговорИзтриване
  12. Ваня, привет къде се слага сирене ? Между всяка кора или само в средата ? Предварително благодаря !

    ОтговорИзтриване
  13. Каква марка масло ползвате в Австрия и също каква марка суха мая ?
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте пробвах да направя кроасаните, но станаха много твърди и сухи. Спазих грамажа и съставките в рецептата,къде може да съм объркала?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице