menu
!doctype>
неделя, 22 март 2015 г.
КИФЛИЧКИ ЗА ЗАКУСКА
ПРОДУКТИ:
750 ГР.БРАШНО
200 МЛ.ВОДА
2 ЯЙЦА/НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА/
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
2 С.Л.ЗАХАР
50 ГР.МАСЛО
11 ГР.СУХА МАЯ
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,1 С.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПОЛОВИНАТА ОТ ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ТОПЛО КИСЕЛО МЛЯКО,ОСТАНАЛАТА ТОПЛА ВОДА,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ОСТАНАЛАТА 1 С.Л.ЗАХАР,ШУПНАЛАТА МАЯ И РАЗБЪРКАЙТЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ КАША.С ОСТАНАЛОТО БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.
НАМАЖЕТЕ ГО ЛЕКО С ОЛИО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 16 РАВНИ ЧАСТИ ИЛИ ВСЯКА ПО 80 ГРАМА.
НАПРАВЕТЕ ТОПЧЕТА И ГИ ОСТАВЕТЕ ПОКРИТИ ЗА 10 МИН.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ НА МАЛЪК КРЪГ И СЛЕД ТОВА ВЪВ ФОРМА НА ТРИЪГЪЛНИК.ДОЛНАТА СТРАНА /ШИРОКАТА/ ДА Е ОКОЛО 20 СМ.
НАВИВАТЕ НА КИФЛИЧКА И ГИ РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ВЪВ ФОРМАТА НА ПОЛУМЕСЕЦ.
ОСТАВЕТЕ ГИ ПОКРИТИ НА ТОПЛО ЗА ОКОЛО 15 МИН.
НАМАЗВАТЕ ГИ РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1581576148749169/?notif_t=like
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасни кифлички, снимки и новата визия на блога. Как са се получили толкова еднакви...
ОтговорИзтриванеВъобще всичките рецепти тук са страхотни, майсторски!
Здравейте, мога ли да направя половин доза?
ОтговорИзтриване