menu
петък, 6 март 2015 г.
БОМБОЛОНИ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 Ч.Л.СУХА МАЯ
100 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ
2 ЖЪЛТЪКА
520 ГР.БРАШНО
ЩИПКА СОЛ
4 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.РАКИЯ
МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ В ТЕСТОТО ЛИМОНОВА КОРА,ВАНИЛИЯ
ОЩЕ:
ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ЗАХАР
И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЩИПКА СОЛ,ЗАХАР,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И РАКИЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО/ЛЕПЛИВО ТЕСТО.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ/.
ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 1 ЧАС НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗТОЧЕТЕ /РАБОТЕТЕ С ПОВЕЧЕ БРАШНО,ЗАЩО ТЕСТОТО ЛЕПИ/ НА КОРА ДЕБЕЛА 1,5 СМ..ВАДЕТЕ С МАЛКА ЧАША /3 СМ/КРЪГОВЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ТАКА ДОКАТО ЗАГРЕЙТЕ ОЛИОТО.ПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ТОПЛИ СЕ ОВАЛВАТ В ЗАХАР.
ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЪЛНЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОСТРО БРАШНО,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ,ИЛИ ПОНЕ АЗ НЕ ГО НАМЕРИХ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/09/2015 - 0 Comments
21/01/2019 - 0 Comments
29/06/2015 - 0 Comments
Изглеждат много меки и вкусни. Подходящи за перфектната закуска.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Направих бомболините, изглеждат прекрасно обаче отвътре не са изпържени както трябва
ОтговорИзтриване