menu
петък, 17 април 2015 г.
ЗЛАТНИ МЕДАЛЬОНИ
ПРОДУКТИ:
150 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР /РАВНА/
ЩИПКА СОЛ
3 ЯЙЦА
КОРАТА НА 1 ЛИМОН/ВАНИЛИЯ/
120 ГР.ЗАХАР
113 ГР.МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ:
В СЪД СМЕСЕТЕ БРАШНО,БАКПУЛВЕР И СОЛ.
В ДРУГ СЪД РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЯЙЦА.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ЗАХАР И ЛИМОНОВА КОРА.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ КЪМ ЯЙЧЕНАТА СМЕС И ТОПЛО РАЗТОПЕНО МАСЛО.СЕГА СЪЕДИНЕТЕ ЯЙЧЕНАТА СМЕС С БРАШНОТО.
СИПВАТЕ В ИЗБРАНИТЕ ОТ ВАС ФОРМИ/АКО ЛЕПЯТ НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ПОСИПЕТЕ С БРАШНО/.ПЕЧЕМ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 230 ГРАДУСА.КАТО ГИ СЛОЖИТЕ ВЪВ ФУРНАТА НАМАЛЕТЕ НА 200 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ОКОЛО 5 МИН.ПАК НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА ЗА ОЩЕ 4 МИН.
ИЗВАДЕТЕ И ГИ ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНАТ.ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМИТЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 11/10/2020 - 1 Comments
- 03/03/2019 - 0 Comments
- 24/04/2016 - 41 Comments
относно печенето: от описанието в рецептата останах с впечатление, че е общо 9 минути. Не е ли малко?
ОтговорИзтриванеАз ги пекох точно 9 мин.на температурата която съм написала,но все пак зависи от фурната.
Изтриване