menu
понеделник, 11 май 2015 г.
ПИКАНТНИ КИФЛИЧКИ
ПРОДУКТИ ЗА 16 КИФЛИ:
75 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
75 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
15 ГР.МАЯ
150 ГР.СИРЕНЕ
2 ЯЙЦА
50 МЛ.ОЛИО
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1/2 БАКПУЛВЕР
ОКОЛО 400 ГР.БРАШНО
ЗА ПЛЪНКА:
КОЛБАС
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
1/2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СУСАМ
МЕКО МАСЛО
САМАРДАЛА /ИЛИ ШАРЕНА СОЛ/
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,НАТРОШЕНО НА СИТНО СИРЕНЕ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ШУПНАЛАТА МАЯ,ОЛИО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ВЕДНАГА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ЗА 10 МИН.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА КОРА 3-4 ММ.РАЗРЯЗВАТЕ НА 8 ЧАСТИ.НА ВСЯКА ЧАСТ СЛАГАТЕ ПАРЧЕ КОЛБАС И ЗАВИВАТЕ КИФЛИЧКИ.РЕДИТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ НАМАЗАНА ОБИЛНО С МЕКО МАСЛО.
ОСТАВЕТЕ КИФЛИЧКИТЕ НА ТОПЛО ЗА 20 МИН.НАМАЗВАТЕ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ В КОЕТО СТЕ ДОБАВИЛИ ЧЕРВЕН ПИПЕР.ПОСИПЕТЕ СЪС СУСАМ И САМАРДАЛА.ПЕЧЕТЕ НА 180-200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1600389360201181/?notif_t=group_activity
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 23/11/2020 - 1 Comments
- 11/02/2017 - 3 Comments
- 31/03/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар