menu

сряда, 13 май 2015 г.

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА




ПРОДУКТИ:

2 ЖЪЛТЪКА
200 МЛ.ОЛИО
2 С.Л.КАКАО
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
1 ВАНИЛОВА ЗАХАР
200 ГР.ЗАХАР

ОЩЕ:

4 БР.ГОЛЕМИ ЯБЪЛКИ ИЛИ 1 КГ.
2 БЕЛТЪКА
СОКА НА ПОЛОВИН ЛИМОН
1 Ч.Л.КАНЕЛА

250 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
1 С.Л.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ ЖЪЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ ПРОДУКТИТЕ В СЛЕДНИЯ РЕД.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР-ОЛИО,КАКАО,ПРЯСНО МЛЯКО,СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС /получава се рядка смес,това да не ви претиснява/СИПЕТЕ В КРЪГЛА ФОРМА 24 СМ ИЛИ 26-18 СМ,НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С БРАШНО.ПЕЧЕТЕ НА 190 ГРАДУСА-15 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ ПОДГОТВЕТЕ:
ОБЕЛЕТЕ И НАСТЪРЖЕТЕ НА ЕДРОТО НА РЕНДЕТО ЯБЪЛКИ.ПОЛЕЙТЕ ГИ СЪС СОКА ОТ ЛИМОН И КАНЕЛА.
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИТЕ СЪС ЗАХАР.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАНИТЕ ЯБЪЛКИ.
ИЗВАДЕТЕ СЛАДКИША ОТ ФУРНАТА И В/У НЕГО СИПЕТЕ СМЕСТА ОТ ЯБЪЛКИ.ВЪРНЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА И ПЕЧЕТЕ ОЩЕ 30-35 МИН.НА СЪЩАТА ТЕМПЕРАТУРА.ОСТАВЕТЕ СЛАДКИША ДА ИЗСТИНЕ И ГО ЗАЛЕЙТЕ С РАЗТОПЕН ШОКОЛАД С 1 С.Л.МАСЛО.
АКО МОЖЕТЕ ДА ЧАКАТЕ ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ.АЗ НЕ УСПЯХ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1600985470141570/?notif_t=group_comment




















5 коментара:

  1. Ваня, чудесно предложение! Любима комбинация от ябълки и канела.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен сладкиш! Днес го сътворих от останали 4 ябълки пред изхвърляне. Много съм доволна! Ани Канева

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице