menu
четвъртък, 28 май 2015 г.
Тулумбички
ПРОДУКТИ ЗА СИРОПА:
650 ГР.ЗАХАР
650 МЛ.ВОДА
РЕЗЕНЧЕТА ЛИМОН ПО ЖЕЛАНИЕ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
350 МЛ.ВОДА
100 ГР.МАСЛО
400 ГР.БРАШНО
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
1 С.Л.ГРИС
1 БАКПУЛВЕР
3-4 ЯЙЦА
ПРИГОТВЯНЕ:
СЛОЖЕТЕ ЗАХАР И ВОДА НА КОТЛОНА И ВАРЕТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЪСТ СИРОП.ПО ЖЕЛАНИЕ ДОБАВЕТЕ РЕЗЕНЧЕТА ЛИМОН.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА ДО НАПРАВАТА НА ТОЛУМБИЧКИТЕ.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ВОДА И МАСЛО.СЛЕД КАТО СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО ДОБАВЕТЕ БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР И СОЛ.ПЕЧЕТЕ СМЕСТА С НЕПРЕКЪСНАТО БЪРКАНЕ ОКОЛО 5-6 МИН.МАХНЕТЕ Я ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР И ГРИС.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ЯЙЦАТА ЕДНО ПО-ЕДНО ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ХУБАВА ГЛАДКА СМЕС.ВЕДНАГА КЪСАТЕ ОТ ТЕСТОТО ТОПЧЕТА КОЛКОТО ОРЕХ /АКО ЛЕПИ ТОПЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ В ОЛИО/.ОФОРМЯТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА И С ПОКАЗАЛЕЦ ПРАВИТЕ ДУПКА В СРЕДАТА.РЕДЕТЕ ГИ В КУХНЕНСКА ХАРТИЯ НАМАЗАНА С ОЛИО.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ЦЯЛОТО ТЕСТО НА ТУЛУМБИЧКИ ПЪРЖЕТЕ В ОЛИО.ГОТОВИ ГИ ПУСКАЙТЕ ДИРЕКТНО В СИРОПА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1608108362762614/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/11/2017 - 0 Comments
21/03/2015 - 2 Comments
19/03/2015 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар