menu

неделя, 31 май 2015 г.

Хляб на дупки





ПРОДУКТИ:

500 ГР.БРАШНО
370 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.МЕД
1 ЧЛ.СОЛ
25 ГР.МАЯ

ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ В ТОПЛА ВОДА МАЯ И МЕД.БЕЗ ДА ШУПВА СИПЕТЕ СМЕСТА В ПРЕСЯТО БРАШНО  И РАЗБЪРКАЙТЕ С ВИЛИЦА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС /ПОЛУЧАВА СЕ РЯДКО ТЕСТО/.ДОБАВЕТЕ СОЛ И ПАК РАЗБЪРКАЙТЕ.ПОСИПЕТЕ ТЕСТОТО ОБИЛНО С БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА ОКОЛО 1 ЧАС.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО ИЗСИПЕТЕ В/У ПЛОТ С БРАШНО И БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗДЕЛЯТЕ НА ТРИ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ ПРЕХВЪРЛЕТЕ ВНИМАТЕЛНО В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ БЕЗ ДА ВТАСВА НА 250 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1609232979316819/?notif_t=group_comment










4 коментара:

  1. Ваня, мога само да предположа каква вкусотия е този хляб. Препечена хрупкава коричка и мекичък отвътре. Сиренце и домат, и пей сърце!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,реших да направя този хляб на дупки ,замесих го според рецептата и го оставих да втасва,но не е указано фурната предварително загрява ли се на 250 градуса или хляба се слага в студена фурна и тогава се включва.

    ОтговорИзтриване
  3. Медената питка <3 Благодаря за споделения опит! Не умея ама никак да меся, за това ще опитам този вариант!
    Здраве и радост!

    ОтговорИзтриване

Коледна питка