menu
неделя, 31 май 2015 г.
Хляб на дупки
ПРОДУКТИ:
500 ГР.БРАШНО
370 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.МЕД
1 ЧЛ.СОЛ
25 ГР.МАЯ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ В ТОПЛА ВОДА МАЯ И МЕД.БЕЗ ДА ШУПВА СИПЕТЕ СМЕСТА В ПРЕСЯТО БРАШНО И РАЗБЪРКАЙТЕ С ВИЛИЦА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС /ПОЛУЧАВА СЕ РЯДКО ТЕСТО/.ДОБАВЕТЕ СОЛ И ПАК РАЗБЪРКАЙТЕ.ПОСИПЕТЕ ТЕСТОТО ОБИЛНО С БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА ОКОЛО 1 ЧАС.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО ИЗСИПЕТЕ В/У ПЛОТ С БРАШНО И БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗДЕЛЯТЕ НА ТРИ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ ПРЕХВЪРЛЕТЕ ВНИМАТЕЛНО В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ БЕЗ ДА ВТАСВА НА 250 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1609232979316819/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 11/06/2023 - 1 Comments
- 15/03/2016 - 8 Comments
- 28/05/2020 - 0 Comments
Ваня, мога само да предположа каква вкусотия е този хляб. Препечена хрупкава коричка и мекичък отвътре. Сиренце и домат, и пей сърце!
ОтговорИзтриванеЧуден е Аура.Благодаря ти мила.
ИзтриванеЗдравейте,реших да направя този хляб на дупки ,замесих го според рецептата и го оставих да втасва,но не е указано фурната предварително загрява ли се на 250 градуса или хляба се слага в студена фурна и тогава се включва.
ОтговорИзтриванеМедената питка <3 Благодаря за споделения опит! Не умея ама никак да меся, за това ще опитам този вариант!
ОтговорИзтриванеЗдраве и радост!