menu

четвъртък, 14 май 2015 г.

КИФЛИЧКИ С КРЕМ































ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 ГР.БРАШНО
7 ГР.СУХА МАЯ
200 МЛ.ТОПЛО МЛЯКО
3 С.Л.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1 ЯЙЦЕ
1 ЖЪЛТЪК /БЕЛТЪКА ЗА НАМАЗВАНЕ/
ЩИПКА СОЛ

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ:

1 ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /37 ГР./
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 С.Л.ЗАХАР

ОЩЕ:

ЗАХАР ЗА ПОСИПВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ:СУХА МАЯ,ЗАХАР,СОЛ,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ОЛИО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ЖЪЛТЪК,ОЦЕТ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ СВАРЕТЕ ПУДИНГ КРЕМА ПО-СТАНДАРТНИЯ НАЧИН.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 15 РАВНИ ЧАСТИ.
ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ В ЕЛИПСОВИДНА ФОРМА.ОТ ЕДНАТА СТРАНА НАРЯЗВАТЕ НА ЛЕНТИ 1 СМ.,НО НЕ ДО КРАЯ.ОТ ДРУГАТА СТРАНА СЛАГАТЕ ОТ КРЕМА И ЗАВИВАТЕ НА КИФЛИЧКА.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 20 МИН. НА ТОПЛО ДА ВТАСВАТ.НАМАЖЕТЕ ГИ С ЛЕКО РАЗБИТ БЕЛТЪК.ПОСИПЕТЕ ОБИЛНО СЪС ЗАХАР.ПЕЧЕТЕ НА 190 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1601356123437838/?notif_t=group_comment





















 ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БЛАГОДАРЯ НА ЛИЛЯНА ЗА ПРЕКРАСНАТА РЕЦЕПТА!

9 коментара:

  1. Много ми харесват тези кифлички Ванче!

    ОтговорИзтриване
  2. Имам питанка.За рецептите в които се използва пудинг.В България разфасовките са 60 (или 100 гр) които се приготвя със 700 мл течност.Така за 37 гр пудинг са необходими по груби сметки около 460 мл.С посоченото в рецептата количество 250 мл пудинга става много гъст.Това ли е целта за да се използва пудинга в рецептата? Д.Тенева

    ОтговорИзтриване
  3. Използвайте пудинга на д-р Йоткер! Аз в момента ги приготвям.. 😊

    ОтговорИзтриване
  4. Ако използваме жива Мая,какъв е грамажа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А дали ще е проблем ако се намажат със сладко или шоколад?

      Изтриване
  5. Благодаря за рецептата! Направих и с крем и с локум. Станаха страхотни!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за рецептата,станаха страхотни !

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице