menu
четвъртък, 11 юни 2015 г.
Баварски хлебчета
ПРОДУКТИ:
500 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.ЗАХАР
280 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.СОЛ
7 ГР.СУХА МАЯ
ЗА ВАРЕНЕ:
3 Л.ВОДА
60 ГР.СОДА БИКАРБОНАТ
ОЩЕ:
100 ГР.СУСАМ
ИЛИ ЕДРА МОРСКА СОЛ ЗА ПОСИПВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В 100 ГР.БРАШНО ДОБАВЕТЕ 7 ГР.МАЯ И 100 МЛ.ТОПЛА ВОДА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДА ШУПНЕ.
В ШУПНАЛАТА МАЯ ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛАТА ВОДА 180 МЛ.,1Ч.Л.СОЛ И ОСТАНАЛОТО БРАШНО 400 ГР.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ 1 ЧАС ДА ВТАСА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 9 РАВНИ ЧАСТИ /80-85 ГР.ВСЯКО/ И ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО,КАТО ИЗБУТВАТЕ С ТОЧИЛКАТА ТЕСТОТО КЪМ ЕДИНИЯ КРАЙ,А ДРУГИЯ КРАЙ ДА ОБРАЗУВА КОРА 2-3 ММ.ЗАВИВАТЕ НА РУЛО,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СТРАНА КЪДЕТО СТЕ ИЗБУТАЛИ ПОВЕЧЕ ТЕСТО.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ВСИЧКИ ХЛЕБЧЕТА ПУСКАТЕ ВСЯКО ВЪВ ВРЯЩА ВОДА В КОЯТО СЛЕД ЗАВИРАНЕ СТЕ ДОБАВИЛИ СОДА БИКАРБОНАТ.ВАРИТЕ ГИ ОКОЛО 1 МИН.И ВАДЕТЕ С РЕШЕТЪЧНА ЛЪЖИЦА В/У ЧИСТА КУХНЕНСКА КЪРПА.ВСЯКО ОВАЛВАТЕ ОБИЛНО В СУСАМ ИЛИ ПОРЪСВАТЕ С ЕДРА МОРСКА СОЛ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.С ОСТЪР НОЖ ПРАВЕТЕ РАЗРЕЗИ ПО ТЯХ И ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.НЕ ГИ ПОКРИВАЙТЕ ДА СЕ ОБРАЗУВА ХРУПКАВА КОРИЧКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/04/2020 - 0 Comments
09/12/2020 - 3 Comments
25/03/2019 - 2 Comments
Станали са разкошни хлебчета Ваня.Но аз бих ги направила от различни видове брашно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
А колко време се варят и до каква готовност,в смисъл какво трябва да се види за да се извадят ,благодаря :)
ОтговорИзтриванеВарят се около 1 мин.И повече да е не е фатално.
Изтриване