menu

четвъртък, 4 юни 2015 г.

МЕКИЧКИ СЪС СИРЕНЕ




ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 ЯЙЦЕ
1 МАЯ /42 ГР./
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР /15,5 ГР./
1 С.Л.СОЛ
1 С.Л.ЗАХАР
50 МЛ.ОЛИО
900 ГР.-1 КГ.БРАШНО

ОЩЕ:

200 ГР.СИРЕНЕ
1 ЯЙЦЕ
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО.НАТРОШЕТЕ МАЯТА И РАЗБЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТВОРИ.БЕЗ ДА ШУПВА ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ЗАХАР,СОЛ,БАКПУЛВЕР,ОЛИО И ПОЛОВИНАТА ОТ БРАШНОТО.РАЗБЪРКАЙТЕ С ВИЛИЦА И ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО ОСТАНАЛОТО БРАШНО ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.
ВЗЕМЕТЕ ЕДНА ПО-ГОЛЯМА ЧИСТА КЕСИЯ.В НЕЯ СИПЕТЕ 2 С.Л.ОЛИО И ХУБАВО Я НАМАЖЕТЕ ОТ ВЪТРЕ.СЛОЖЕТЕ ТЕСТОТО ВЪТРЕ,ИЗКАРАЙТЕ ВЪЗДУХА И Я ЗАВЪРЖЕТЕ ПО НАГОРЕ.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО В ХЛАДИЛНИКА 4-5 ЧАСА ИЛИ ВЕЧЕРТА ЗА ДРУГИЯ ДЕН.
ОТДЕЛЕТЕ ОКОЛО 300 ГР.ОТ ТЕСТОТО.БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ РАЗТОЧВАТЕ ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАМАЖЕТЕ Я СЪС СМЕС ОТ ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ.НАВИЙТЕ Я НА РУЛО И НАРЕЖЕТЕ НА ТЪНКИ ПАРЧЕТА 1 СМ.ПЪРЖЕТЕ В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1610324589207658/?notif_t=group_comment













2 коментара:

Zu-zu погачице