menu
четвъртък, 25 юни 2015 г.
ПИТА "ОХЛЮВ"
ПРОДУКТИ:
550 ГР.БРАШНО
1/2 Ч.Л.БАКПУЛВЕР
20 ГР.МАЯ
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
100 МЛ.ВОДА
50 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
ОЩЕ:
100 ГР.МЕКО МАСЛО/!/
100 ГР.КРЕМА СИРЕНЕ
1 Ч.Л.СОЛ
ЗА НАМАЗВАНЕ:
1 ЖЪЛТЪК
ПРИГОТВЯНЕ:
ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ЗА 30 МИН.
РАЗТОЧЕТЕ ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ДЪЛГА 60 СМ.И ШИРОКА 40 СМ.НАМАЖЕТЕ Я СЪС СМЕС ОТ МЕКО МАСЛО СМЕСЕНО С КРЕМА СИРЕНЕ.РАЗРЕЖЕТЕ КОРАТА НА 8 ЛЕНТИ ШИРОКИ 7-7,5 СМ.ЕДНА ОТ ЛЕНТИТЕ НАВИВАТЕ НА РУЛО И ГО СЛАГАТЕ В СРЕДАТА НА ТАВА 26 СМ.ОБЛОЖЕНА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.ВСЯКА СЛЕДВАЩА ЛЕНТА ПРЕХВЪРЛЯТЕ В ТАВАТА И ОБЛЕПЯТЕ ОКОЛО ПЪРВОТО РУЛО.НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТ ЖЪЛТЪК.ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ И ПЕЧЕТЕ ВЕДНАГА НА 180 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР-КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/03/2015 - 3 Comments
17/05/2022 - 0 Comments
02/06/2015 - 3 Comments
Браво Ваня! Всичките ти рецепти са уникални!
ОтговорИзтриване