menu
петък, 28 август 2015 г.
КЕКСЧЕТА ПЕЧЕНИ В БУРКАН
ПРОДУКТИ:
4 ЯЙЦА
250 ГР.МАСЛО
250 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИОВА ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
125 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
370 ГР.БРАШНО
2 С.Л.КАКАО
4 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
ОЩЕ:
8 КОНФИТЮРЕНИ БУРКАНЧЕТА /ТРЯБВА ДА СА ПРАВИ,БЕЗ СТЕСНЕНИЯ КЪМ ГЪРЛОТО ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗВАДЯТ КЕКСЧЕТАТА/
МАЛКО МАСЛО
ГАЛЕТА
ПРИГОТВЯНЕ:
ОТДЕЛЕТЕ БЕЛТЪЦИ ОТ ЖЪЛТЪЦИ.
ОТДЕЛЕТЕ 5 С.Л.ОТ ЗАХАРТА И С НЕЯ РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИТЕ.
МЕКО МАСЛО РАЗБИЙТЕ С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ,ПРЯСНОТО МЛЯКО И СМЕСЕНОТО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ДОБАВЕТЕ И РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ НА НАЙ-НИСКАТА СКОРОСТ НА МИКСЕРА.ОТ ПОЛУЧЕНАТА КЕКСОВА СМЕС ОТДЕЛЕТЕ 1/3.КЪМ ТАЗИ 1/3 СМЕС ДОБАВЕТЕ РАЗТВОРЕНО КАКАО С ПРЯСНО МЛЯКО.ЧИСТИ И СУХИ БУРКАНЧЕТА НАМАЖЕТЕ ОБИЛНО С МЕКО МАСЛО.ПОСИПЕТЕ С ГАЛЕТА.СИПВАЙТЕ В БУРКАНЧЕТА 2 С.Л.ОТ БЯЛАТА СМЕС И 1 С.Л.ОТ КАКАОВАТА СМЕС И ПОВТАРЯТЕ ОТНОВО.ПЪЛНЕТЕ БУРКАНЧЕТАТА ДО ПОЛОВИНАТА.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 50 МИН.ИЛИ ПРОВЕРЕТЕ С КЛЕЧКА.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНАТ И ИЗВАДЕТЕ ОТ БУРКАНИТЕ.АКО ИСКАТЕ ДА ГИ СЪХРАНИТЕ ЗА ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ,ОЩЕ ТОПЛИ ЗАПЕЧАТВАТЕ С КАПАЧКИ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗТОЧНИК ЛИЛЯНА ИЛИЕВА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/05/2020 - 0 Comments
15/06/2017 - 1 Comments
08/06/2015 - 0 Comments
Консервиране на кексчета?:))
ОтговорИзтриванеШега, чудни са!
Ваня,благодаря ти за прекрасния блог.Рецептите са чудесни!Правя много от тях и до сега не е имало провал.В къщи всички се възхищават на вкусотиите които им правя по твои рецепти.А от кексчетата вчера няма и помен :-)))))))
ОтговорИзтриванеВаля Д.
Ваня,фурната трябва ли да е затоплена предваритело ?
ОтговорИзтриванеДа,фурната се загрява предварително.
ИзтриванеС вентилатор или без ?
Изтриване