menu
вторник, 1 септември 2015 г.
ЩРУДЕЛ С КРЕМ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
2 ЯЙЦА
2 С.Л.ЗАХАР
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 С.Л.СВИНСКА МАС /МАСЛО/
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
600-630 ГР.БРАШНО
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ:
ЕДИН БУРКАН КОМПОТ ОТ ВИШНИ /ЧЕРЕШИ/-700 ГР.
2 ПАКЕТЧЕТА ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /ВСЯКИ 37 ГР./
ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
6 С.Л.ЗАХАР
ВОДА
ОЩЕ:
ГАЛЕТА
МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:
В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ СУХА МАЯ,1 С.Л.ЗАХАР,2 С.Л.БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
РАЗБИЙТЕ СВИНСКА МАС С ОСТАНАЛА 1 С.Л.ЗАХАР,ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР, ЯЙЦА,НАСТЪРГАНА ЛИМОНОВА КОРА.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ПРЕСЯТО БРАШНО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ВТАСА.
ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
ОТВОРЕТЕ БУРКАНА С ВИШНИ И ИЗЦЕДЕТЕ ВИШНИТЕ ОТ СИРОПА.ИЗМЕРЕТЕ КОЛКО Е КОЛИЧЕСТВОТО НА СИРОПА И ДОБАВЕТЕ ТОЛКОВА ВОДА КОЛКОТО ДА ПОЛУЧИТЕ ТЕЧНОСТ ОТ 600 МЛ.В ТОЗИ СИРОП ДОБАВЕТЕ 2 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ЗАХАР И СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ВИШНИТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 3 ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 25-35 СМ.НАМАЗВАТЕ С 1/3 ЧАСТ ОТ КРЕМА И ЗАВИВАТЕ НА РУЛО.РЕДИТЕ ЕДНО В/У ДРУГО РУЛАТА ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС 25-11 СМ.НАМАЗАНА С МЕКО МАСЛО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИН.И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/03/2016 - 2 Comments
09/02/2019 - 1 Comments
14/03/2015 - 1 Comments
STRAXOTEN
ОтговорИзтриванечудесно изглежда
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда, от дълго време му се каня и най-накрая му дойде реда :) ... Ваня би ли ми казала колко време се пече приблизително .... Благодаря ти :)
ОтговорИзтриванеНе съм гледала на време,но сигурно повече от 30 мин.
ИзтриванеМесих в пекарна но дали там да го изпеча
ИзтриванеМоже ли да се използва сладко вместо крем
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДруга разновидност за плънка:
ОтговорИзтриване1 буркан червени коктейлни череши(или компот от вишни/череши),
40 гр нишесте(или 1 пакетче пудинг ванилия на Dr. Oetker)
150гр сладко от вишни.
Оставете черешите да се отцедят добре и отделете 250-300 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, добавете пудинговата смес и оставете да заври и да се сгъсти. В готовия кисел добавете отцедените череши и конфитюра от вишни и оставете да се охлади.
Чудесно изглежда,както всички Ваши рецепти Ваня,ще го пробвам задължително! Редовно правя рецептите Ви и нося на работа на колегите,очаровани са, показах им сайта също,възхитени са от Вас,поздравления! Аз живея в Канада от 10г,сайта ми е много полезен :) Лек ден.
ОтговорИзтриванеС уважние Малинка
Много Ви благодаря
ИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти отново за чудесната рецепта!
Много апетитен и ефектен щрудел с невероятен вкус!
Може да надникнеш при мене, как се получи:
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2017/01/hefe-strudel-in-gugelhupf-form-mit-creme.html
Сърдечни благодарности и до следващия път!