menu

неделя, 13 септември 2015 г.

ПЛУВАЩИ ОСТРОВИ































ПРОДУКТИ:

280 ГР.БРАШНО
40 ГР.ЗАХАР
ЩИПКА СОЛ
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
15 ГР.ПРЯСНА МАЯ ИЛИ 5 ГР.СУХА
1 ЖЪЛТЪК
30 ГР.МЕКО МАСЛО
ЛИМОНОВА КОРА И ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР /8 ГР./

ОЩЕ:

250 ГР.ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ ПО ВАШ ВКУС
125 ГР.ЖЕЛИРАЩА ЗАХАР

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,СОЛ,РАЗТВОРЕНА МАЯ В ПРЯСНО МЛЯКО /БЕЗ ДА ШУПВА/,ЖЪЛТЪК И МЕКО МАСЛО,ЛИМОНОВА КОРА /ВАНИЛОВА ЗАХАР/.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА НА ТОПЛО ДА ВТАСА.ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 12 ЧАСТИ И ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.

СМЕСЕТЕ ЗАМРАЗЕНИ ПЛОДОВЕ И ЖЕЛИРАЩА ЗАХАР.СИПЕТЕ ГИ В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ 26-16 СМ.НАМАЗАН С МЕКО МАСЛО.В/У ТЯХ НАРЕДЕТЕ ТОПЧЕТАТА ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСАТ ОКОЛО 40 МИН.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 40 МИН.ГОТОВИТЕ БУХТИ ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СПОРТУВАТЕ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















3 коментара:

  1. искам да попитам когато поставим готовите тестени топчета върху замразените плодове тестото как втасва отново за 40мин ?

    ОтговорИзтриване

Банички