menu
петък, 11 септември 2015 г.
ЛИМОНОВИ СЛАДКИ
ПРОДУКТИ ЗА 13 БР.СЛАДКИ:
60 ГР.МАСЛО НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА
120 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
КОРАТА НА 1 ЛИМОН
1 С.Л.ЛИМОНОВ СОК
150 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
НА ВЪРХА НА НОЖА СОДА БИКАРБОНАТ
НА ВЪРХА НА НОЖА СОЛ
ОЩЕ:
50 ГР.ПУДРА ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР МАСЛО,ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ, 1 С.Л.СОК ОТ ЛИМОН И НАСТЪРГАНА КОРА НА ЕДИН ЛИМОН.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ /БЕЗ МИКСЕР/И ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР,СОДА И СОЛ.ОТ ПОЛУЧЕНОТО ТЕСТО ПРАВЕТЕ МАЛКИ ТОПЧЕТА КОЛКОТО ОРЕХ.ОВАЛВАЙТЕ В ПУДРА ЗАХАР И РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 13 МИН.
ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НАПРАВИТЕ ДВОЙНА ДОЗА!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 30/08/2016 - 6 Comments
- 14/09/2015 - 0 Comments
- 12/10/2020 - 0 Comments
Вчера направих тези сладки и не се получиха...Станаха много разляти в тавата, спазих рецептата и указанията, но нищо. Прибавих още брашно към останалата смес, но пак се разляха и станаха твърди :( За първи път Ваша рецепта не ми се получи. Всичко останало е било повече от страхотно.
ОтговорИзтриванеИзпробвах рецептата и сладките ми се разляха, станаха тънки и хрупкави. Каква може да е причината? Тестото трябва ли предварително да престои в хладилника ?
ОтговорИзтриване