menu
петък, 18 септември 2015 г.
ОХЛЮВЧЕТА СЪС СТАФИДИ И ЗАХАРНА ГЛАЗУРА
ПРОДУКТИ:
360 ГР.БРАШНО
1 ЯЙЦЕ
4 С.Л.ЗАХАР
130 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 ГР.МАСЛО
7 ГР.СУХА МАЯ
ЩИПКА СОЛ
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
ЗА ПЛЪНКА:
4 С.Л.ЗАХАР
200 ГР.СТАФИДИ
100 ГР.ФИЛИРАНИ БАДЕМИ /ИЛИ СУХИ ПЛОДОВЕ,ОРЕХИ НАРЯЗАНИ НА ДРЕБНО/
ЗА ГЛАЗУРА:
100 ГР.ПУДРА ЗАХАР
2 С.Л.ХЛАДНА ВОДА
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,РАЗТОПЕНО МАСЛО,КОРАТА НА ЛИМОН И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 24 СМ.ПОСИПВАТЕ С 2 С.Л.ЗАХАР,ПОЛОВИНАТА ОТ СТАФИДИТЕ И ПОЛОВИНАТА ОТ ФИЛИРАНИТЕ БАДЕМИ.ЗАВИВАТЕ НА РУЛО И ГО РЕЖЕТЕ А 6 РАВНИ ЧАСТИ.РЕДИТЕ ПАРЧЕТАТА В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ /28-18 СМ/ НАМАЗАН С ОЛИО ИЛИ МЕКО МАСЛО,НА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНО ОТ ДРУГО.ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ВТАСАТ И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕНИТЕ ОХЛЮВЧЕТА НАМАЖЕТЕ ОБИЛНО СЪС СМЕС ОТ ПУДРА ЗАХАР И ВОДА.
СТРАХОТНА КОМБИНАЦИЯ ЗА ХАПВАНЕ С КИСЕЛО МЛЯКО.И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СПОРТУВАТЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/11/2015 - 2 Comments
11/09/2024 - 0 Comments
01/07/2022 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар