menu
!doctype>
четвъртък, 15 октомври 2015 г.
Бисквитена торта с грис и кокос
ПРОДУКТИ:
1 Л.ПРЯСНО МЛЯКО
200 ГР.ЗАХАР
200 ГР.ГРИС
200 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 ГР.БИСКВИТИ /КАКАОВИ/
ПРОДУКТИ ЗА ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА:
125 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
80 ГР.ЗАХАР
3 С.Л.КАКАО
1 С.Л.ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ /РАВНА/
50 ГР.МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ:
ФОРМА ЗА КЕКС ОБВИЙТЕ В СТРЕЧ ФОЛИО.
СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО НА КОТЛОНА.ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ,ВАНИЛОВА ЗАХАР И ГРИС.ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА /2-3 МИН/.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И СИПЕТЕ КРЕМА В КЕКСОВАТА ФОРМА.В КРЕМА РЕДЕТЕ БИСКВИТИТЕ ВЕРТИКАЛНО.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ /В ТОВА ХЛАДНО ВРЕМЕ СЕ ОХЛАДИ И СТЕГНА ЗА ОКОЛО 30 МИН./.ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА И ОТСТРАНЕТЕ ФОЛИОТО.
ЗАЛЕЙТЕ ТОРТАТА С ПРЕДВАРИТЕЛНО НАПРАВЕНА /ОЩЕ ТОПЛА/ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА.
СМЕСЕТЕ В СЪД НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР,КАКАО,НИШЕСТЕ.БЪРКАЙТЕ ДО ЗАВИРАНЕ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ДОБАВЕТЕ БУЧКА МАСЛО.СЛЕД РАЗТОПЯВАНЕ НА МАСЛОТО ЗАЛЕЙТЕ ТОРТАТА.
СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ,КАТО ПРАВЯ ТАЗИ ТОРТА ЩЕ ЗАМЕНЯ ЧАСТ ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО С 500 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА+500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО ЗА ПО НАСИТЕН ВКУС.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНе мога да ви кажа не съм пробвала.
Изтриванес какво може да се замести гриса?
ОтговорИзтриванеНе мога да ви кажа не съм пробвала.
ИзтриванеТурската кухня е наистина уникална,а тази тяхна рецепта наистина си заслужава,добър избор Ваня
ОтговорИзтриване