menu
!doctype>
събота, 17 октомври 2015 г.
ПОНИЧКИ
ПРОДУКТИ:
1 ЖЪЛТЪК
1 С.Л.МАС
2 С.Л.ЗАХАР
1/2 Ч.Л.СОЛ
1/2 ПРЯСНА МАЯ
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
450 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ
МАРМАЛАД
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВАРЯТЕ МАЯ СЪС 1 С.Л.ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СЛОЖЕТЕ ЖЪЛТЪК,ОСТАНАЛАТА ЗАХАР И МЕКА МАС.РАЗБИЙТЕ ЛЕКО С БЪРКАЛКА.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ 30 МИН.ВЪВ ФУРНАТА НА ТОПЛО.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ НА КОРА 6-7 ММ.ВАДЕТЕ С ЧАША КРЪГОВЕ И ГИ РЕДЕТЕ НА ЧИСТА КЪРПА ПОРЪСЕНА ЛЕКО С БРАШНО.ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ 10 МИН.ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО МИНАВАТЕ НЕЖНО БЕЗ ДА ПРИТИСКАТЕ С ТОЧИЛКАТА И ПУСКАТЕ ВЪВ ЗАГРЯНО ОЛИО НА СТРАНАТА НА КОЯТО Е БИЛО НА КЪРПАТА.ПЪРЖЕТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ВАДЕТЕ ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.ОЩЕ ТОПЛИ ПЪЛНЕТЕ С МАРМАЛАД ИЛИ СЛАДКО.ПОРЪСЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
mnogo e vkysno :)
ОтговорИзтриванеМоже ли вместо мас да се сложи олио или масло?
ОтговорИзтриване