menu
петък, 2 октомври 2015 г.
ОХЛЮВЧЕТА С МАСЛО
ПРОДУКТИ:
500 ГР.БРАШНО
1/2 КУБЧЕ МАЯ
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
4 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
ОЩЕ:
50 ГР.МЕКО МАСЛО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЦЕТ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО 40 МИН.НА ТОПЛО.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 12 РАВНИ ЧАСТИ И ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА.
ВСЯКО РАЗТОЧВАТЕ ПРОДЪЛГОВАТО.НАМАЗВАТЕ С МЕКО МАСЛО И ЗАВИВАТЕ НА РУЛО.СГЪНЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ И ПРИЩИПЕТЕ В КРАЯ ДА НЕ СЕ РАЗТВОРИ ПРИ ПЕЧЕНЕ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЖЕТЕ ВЕДНАГА С ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА ПЪЛНИТЕ ОХЛЮВЧЕТАТА СЪС СИРЕНЕ ИЛИ КАШКАВАЛ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/09/2020 - 0 Comments
04/09/2016 - 2 Comments
09/10/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар