menu

вторник, 20 октомври 2015 г.

СЛАДКИШ "ТИРАМИСУ"





ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

2 ЯЙЦА
100 ГР.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
200 ГР.БРАШНО
30 ГР.КАКАО

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ЖЪЛТЪК
150 ГР.ЗАХАР
50 ГР.БРАШНО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

2 С.Л.МАСКАРПОНЕ /ПЪЛНИ С ВРЪХ/

ОЩЕ:

100 МЛ.ВОДА
2 Ч.Л.НЕС КАФЕ

2 С.Л.КАКАО ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ 2 ЯЙЦА СЪС 100 ГР.ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,ПРЯСНО МЛЯКО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,БАКПУЛВЕР,БРАШНО И КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ВЪВ ФОРМА ЗА ТАРТ 26 СМ.,НАМАЗАНА С МЕКО МАСЛО И ПОСИПАНА С БРАШНО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНАТА ФУРНА ДО СУХА КЛЕЧКА.ОСТАВЕТЕ БЛАТА ДА СЕ ОХЛАДИ.

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ КРЕМА:

В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ЖЪЛТЪК,ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР И БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ И СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА.ОСТАВЕТЕ КРЕМА ДА СЕ ОХЛАДИ.КЪМ ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ МАСКАРПОНЕ И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР.

ОБЪРНЕТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ В/У ПОДНОС.СИРОПИРВАМЕ БЛАТА СЪС СМЕС ОТ ВОДА И НЕС КАФЕ.В/Е НЕГО СИПЕТЕ КРЕМА РАВНОМЕРНО.ПОСИПЕТЕ В/У КРЕМА КАКАО ПРЕЗ ЦЕДКА.ОСТАВЕТЕ ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ДА СЕ ОХЛАДИ В ХЛАДИЛНИК.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























1 коментар:

Zu-zu погачице