menu
вторник, 20 октомври 2015 г.
СЛАДКИШ "ТИРАМИСУ"
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
2 ЯЙЦА
100 ГР.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
200 ГР.БРАШНО
30 ГР.КАКАО
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ЖЪЛТЪК
150 ГР.ЗАХАР
50 ГР.БРАШНО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
2 С.Л.МАСКАРПОНЕ /ПЪЛНИ С ВРЪХ/
ОЩЕ:
100 МЛ.ВОДА
2 Ч.Л.НЕС КАФЕ
2 С.Л.КАКАО ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ 2 ЯЙЦА СЪС 100 ГР.ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,ПРЯСНО МЛЯКО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,БАКПУЛВЕР,БРАШНО И КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ВЪВ ФОРМА ЗА ТАРТ 26 СМ.,НАМАЗАНА С МЕКО МАСЛО И ПОСИПАНА С БРАШНО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНАТА ФУРНА ДО СУХА КЛЕЧКА.ОСТАВЕТЕ БЛАТА ДА СЕ ОХЛАДИ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ КРЕМА:
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ЖЪЛТЪК,ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР И БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ И СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА.ОСТАВЕТЕ КРЕМА ДА СЕ ОХЛАДИ.КЪМ ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ МАСКАРПОНЕ И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР.
ОБЪРНЕТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ В/У ПОДНОС.СИРОПИРВАМЕ БЛАТА СЪС СМЕС ОТ ВОДА И НЕС КАФЕ.В/Е НЕГО СИПЕТЕ КРЕМА РАВНОМЕРНО.ПОСИПЕТЕ В/У КРЕМА КАКАО ПРЕЗ ЦЕДКА.ОСТАВЕТЕ ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ДА СЕ ОХЛАДИ В ХЛАДИЛНИК.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/06/2015 - 2 Comments
01/09/2019 - 5 Comments
02/04/2021 - 49 Comments
Goliama vkusotia.
ОтговорИзтриване