menu

неделя, 4 октомври 2015 г.

БЪРЗИ КРОАСАНИ С КАШКАВАЛ




ПРОДУКТИ:

500 ГР.БРАШНО
100 ГР.МЕКО МАСЛО
30 ГР.МАЯ
1 ЖЪЛТЪК
150 МЛ.ХЛАДНО ПРЯСНО МЛЯКО
1 Ч.Л.ПУДРА ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
140 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА /НЕ ПОДСЛАДЕНА/

ОЩЕ:

100 ГР.МЕКО МАСЛО
100 ГР.КАШКАВАЛ

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
50 ГР.КАШКАВАЛ ЗА ПОСИПВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ПУДРА ЗАХАР,ЖЪЛТЪК,МЕКО МАСЛО,РАЗТВОРЕНА МАЯ В ХЛАДНО ПРЯСНО МЛЯКО /БЕЗ ДА ШУПВА/.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО СМЕТАНА ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ВЕДНАГА ГО РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ТЪНКА 0,5 ММ.И ШИРОКА 50 СМ.НАМАЖЕТЕ Я С МЕКО МАСЛО И ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН НА ЕДРО КАШКАВАЛ.НАВИЙТЕ НА РУЛО.ГОТОВОТО РУЛО РАЗРЕЖЕТЕ НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ.ОСТАВЕТЕ ГИ 30 МИН.ДА ПОЧИВАТ.
ВСЯКО РУЛО РАЗТОЧВАТЕ ОТНОВО НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАРЯЗВАТЕ Я НА 7 ЧАСТИ И НАВИВАТЕ КРОАСАНИ.РЕДИТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОСИПВАТЕ С НАСТЪРГАН НА ЕДРО КАШКАВАЛ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















3 коментара:

  1. Днес най-после ги направих...уникални са! Всички се влюбиха в тях:)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    колко време се пекат и на какъв режим на фурната, с вентилатор или без?

    ОтговорИзтриване
  3. Супер вкусни!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице