menu

неделя, 25 октомври 2015 г.

ШОКОЛАДОВА ФАНТАЗИЯ




ПРОДУКТИ:

ЧАША ОТ 200 МЛ.

2 Ч.Ч.БРАШНО
1 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
2 Ч.Ч.ЗАХАР
2 С.Л.КАКАО
2 Ч.Ч.КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Ч.ОЛИО

ЗА ЗАЛИВКА:

10 С.Л.ЗАХАР
10 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.МАСЛО
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ /АЗ СЛОЖИХ 2 С.Л.КАКАО,НЯМАХ ШОКОЛАД/

ПРИГОТВЯНЕ:

СМЕСЕТЕ БРАШНО,ЗАХАР,СОДА,КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО /С МИКСЕР/ И ОЛИО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД 26 СМ.С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО СУХА КЛЕЧКА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО  СЕ ПЕЧЕ СЛАДКИША СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР,МАСЛО,ШОКОЛАД.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ 2-3 МИН.
ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ОЩЕ ТОПЪЛ РАЗРЯЗВАТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА /МОЖЕ ДИРЕКТНО В СЪДА КЪДЕТО Е ПЕЧЕН ИЛИ ИЗВАДЕН В ПОДНОС/И ЗАЛИВАТЕ С ГОРЕЩАТА ГЛАЗУРА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара:

  1. Много сполучлив сладкиш! Когато правя какаов блат, винаги слагам 1 с.л. Нескафе, това подсилва какаовия вкус. Разделих и една ампула ром на Др. Йоткер: половин за блата и половин за шоколадовия ганаш, който направих от любимите ми шоколади Линд. Тази рецепта отива в любими! О, опитах и бухтите със сода от този блог-разкошни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Като изключим това, че моя сладкиш не го изпекох достатъчно и остана тиклав, е добър и доста сладък. В това количество ще има да го ядем една седмица :)

    ОтговорИзтриване

Питка " Букет"