menu
!doctype>
неделя, 25 октомври 2015 г.
ШОКОЛАДОВА ФАНТАЗИЯ
ПРОДУКТИ:
ЧАША ОТ 200 МЛ.
2 Ч.Ч.БРАШНО
1 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
2 Ч.Ч.ЗАХАР
2 С.Л.КАКАО
2 Ч.Ч.КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Ч.ОЛИО
ЗА ЗАЛИВКА:
10 С.Л.ЗАХАР
10 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
100 ГР.МАСЛО
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ /АЗ СЛОЖИХ 2 С.Л.КАКАО,НЯМАХ ШОКОЛАД/
ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСЕТЕ БРАШНО,ЗАХАР,СОДА,КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ КИСЕЛО МЛЯКО /С МИКСЕР/ И ОЛИО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД 26 СМ.С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО СУХА КЛЕЧКА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО СЕ ПЕЧЕ СЛАДКИША СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР,МАСЛО,ШОКОЛАД.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ 2-3 МИН.
ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ОЩЕ ТОПЪЛ РАЗРЯЗВАТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА /МОЖЕ ДИРЕКТНО В СЪДА КЪДЕТО Е ПЕЧЕН ИЛИ ИЗВАДЕН В ПОДНОС/И ЗАЛИВАТЕ С ГОРЕЩАТА ГЛАЗУРА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много сполучлив сладкиш! Когато правя какаов блат, винаги слагам 1 с.л. Нескафе, това подсилва какаовия вкус. Разделих и една ампула ром на Др. Йоткер: половин за блата и половин за шоколадовия ганаш, който направих от любимите ми шоколади Линд. Тази рецепта отива в любими! О, опитах и бухтите със сода от този блог-разкошни са!
ОтговорИзтриванеКато изключим това, че моя сладкиш не го изпекох достатъчно и остана тиклав, е добър и доста сладък. В това количество ще има да го ядем една седмица :)
ОтговорИзтриване