menu
сряда, 28 октомври 2015 г.
KIYMALI SARMA YUFKA
ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
6 БР.КОРИ ЗА БАНИЦА
500 ГР.КАЙМА /ТЕЛЕШКА, АГНЕШКА/ИЛИ СИТНО НАКЪЛЦАНО МЕСО ПО ВАШ ИЗБОР
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
1 СРЕДНО ГОЛЯМ ДОМАТ
1 СРЕДНО ГОЛЯМА ЗЕЛЕНА ЧУШКА
4 С.Л.ДОМАТЕНО ПЮРЕ
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
ОЩЕ:
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЕДЕТЕ 6 КОРИ ЗА БАНИЦА ЕДНА В/У ДРУГА.НАРЕЖЕТЕ НА ТРИЪГЪЛНИЦИ /КАТО ЗА КИФЛИЧКИ В ШИРОКАТА ЧАСТ ОКОЛО 4 СМ./ВСЯКА ОТДЕЛНА КОРА НАВИВАТЕ НА КИФЛИЧКА.СЛЕД КАТО СТЕ НАВИЛИ ВСИЧКИ КИФЛИЧКИ ПЪРЖИТЕ ГИ В ОЛИО ДО ЗЛАТИСТО /СТАВАТ ЗА СЕКУНДИ/.ВАДЕТЕ С РЕШЕТЪЧНА ЛЪЖИЦА В/У КУХНЕНСКА ХАРТИЯ.
В СЪД НА КОТЛОНА С 2-3 С.Л.ОЛИО ЗАПЪРЖВАТЕ ПАСИРАНИ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН.ДОБАВЯТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖВАТЕ.ДОБАВЯТЕ И ЧЕРВЕН ПИПЕР,СИТНО НАРЯЗАНИ ДОМАТИ,СИТНО НАРЯЗА ЧУШКА,СОЛ,ВЕГЕТА,ЧЕР ПИПЕР И НА КРАЯ ДОМАТЕНО ПЮРЕ.ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ 3-4 МИН.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.
СЕРВИРАТЕ В ЧИНИИ,КАТО РЕДИТЕ БАНИЧКИТЕ В КРЪГ.ПОЛИВАТЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И В/У НЕГО СМЕСТА ОТ КАЙМА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 31/12/2017 - 5 Comments
- 31/08/2016 - 1 Comments
- 27/02/2016 - 1 Comments
Тази рецепта много ме впечатли! Нямам представа какво е името на български на тази сарма юфка, но със сигурност ще я приготвя и с позволение - публикувам! Поздрави, Ваня! В твоята кухня е винаги много уютно!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че намина в моята кухня.
ИзтриванеМного оригинално оформено ястие! Само да попитам как така каймата стои на"червейчета"?
ОтговорИзтриване"Sarma" e glagol, koyto znachi "navivane". " Yufka" na turski e kora za banitsa. "Kıyma'lı" znachi s kayma.
ОтговорИзтриване