menu
неделя, 1 ноември 2015 г.
ХРУПКАВИ БАНИЧКИ
ПРОДУКТИ:
500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
40 МЛ.РАЗТОПЕНО МАСЛО
50 МЛ.ОЛИО
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
2 ЯЙЦА
200 ГР.СИРЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ ЯЙЦА,ПРЯСНО МЛЯКО,ГАЗИРАНА ВОДА,ОЛИО И РАЗТОПЕНО МАСЛО.РАЗДЕЛЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА ПО 5 БР.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РЕДЕТЕ 5 КОРИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА МАЖЕТЕ С ПО 3 С.Л. ОТ СМЕСТА.НА ПОСЛЕДНАТА ПЕТА СЪЩО МАЖЕТЕ И НА КЪСАТА СТРАНА НА КОРИТЕ СЛАГАТЕ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ НА ЕДРО.ЗАВИВАТЕ НА СТЕГНАТО РУЛО И РЕДИТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ТРИТЕ РУЛА НАРЯЗВАТЕ С ОСТЪР НОЖ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА. НАМАЖЕТЕ С ОСТАНАЛАТА СМЕС И ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
15/04/2015 - 0 Comments
28/09/2019 - 2 Comments
14/01/2015 - 0 Comments
Чудесна рецепта, много сполучлива и резултата е страшно вкусни банички. Поздравления!
ОтговорИзтриванеНевероятни банички...хрупкави както ми харесват.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМного сполучлива рецепта...вкусни и хрупкави ...благодаря ти
ОтговорИзтриванеМного вкусни хрупкави банички!
ОтговорИзтриванеМного успешна рецепта. Снощи направих вкъщи от тези банички и единодушно ги обявихме за много вкусни. Мисля, че занапред вече така ще правя баничките :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Да попитам рулото на дългата страна ли се навива или от късата, където е и сиренето.?Благодаря!!!
ОтговорИзтриване