menu

неделя, 1 ноември 2015 г.

ХРУПКАВИ БАНИЧКИ




ПРОДУКТИ:

500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

40 МЛ.РАЗТОПЕНО МАСЛО
50 МЛ.ОЛИО
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
2 ЯЙЦА

200 ГР.СИРЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ ЯЙЦА,ПРЯСНО МЛЯКО,ГАЗИРАНА ВОДА,ОЛИО И РАЗТОПЕНО МАСЛО.РАЗДЕЛЕТЕ КОРИТЕ ЗА БАНИЦА ПО 5 БР.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РЕДЕТЕ 5 КОРИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО ВСЯКА МАЖЕТЕ С ПО 3 С.Л. ОТ СМЕСТА.НА ПОСЛЕДНАТА ПЕТА СЪЩО МАЖЕТЕ И НА КЪСАТА СТРАНА НА КОРИТЕ СЛАГАТЕ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ НА ЕДРО.ЗАВИВАТЕ НА СТЕГНАТО РУЛО И РЕДИТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ТРИТЕ РУЛА НАРЯЗВАТЕ С ОСТЪР НОЖ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА. НАМАЖЕТЕ С ОСТАНАЛАТА  СМЕС И ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















7 коментара:

  1. Чудесна рецепта, много сполучлива и резултата е страшно вкусни банички. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятни банички...хрупкави както ми харесват.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Много сполучлива рецепта...вкусни и хрупкави ...благодаря ти

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусни хрупкави банички!

    ОтговорИзтриване
  6. Много успешна рецепта. Снощи направих вкъщи от тези банички и единодушно ги обявихме за много вкусни. Мисля, че занапред вече така ще правя баничките :)

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте! Да попитам рулото на дългата страна ли се навива или от късата, където е и сиренето.?Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице