menu
неделя, 29 ноември 2015 г.
БЪРЗА ДОМАШНА БАНИЦА
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
150 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.ЗАХАР
30 ГР.МАЯ
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
2 ЯЙЦА
1 Ч.Л.СОЛ
4 С.Л.ОЛИО
700 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
ЗА ПЛЪНКА:
2 ЯЙЦА
250 ГР.СИРЕНЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
ЗА НАМАЗВАНЕ:
2 ЯЙЦА
3 С.Л.ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В КИСЕЛО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ ЯЙЦА,ОЛИО,СОЛ,ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО В ТОПЛА ФУРНА ЗА 20 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ.ДОБАВЕТЕ В НЕГО ЯЙЦА И КИСЕЛО МЛЯКО.АКО СИРЕНЕТО НЕ ДОСТАТЪЧНО СОЛЕНО ДОБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ.ОТ ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ ГОЛЯМА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НА ПОЛОВИНАТА НА КОРАТА НАНАСЯТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ СМЕСТА СЪС СИРЕНЕ.ПРИХЛУПВАТЕ С НЕНАМАЗАНАТА ЧАСТ ТЕСТО.РЕЖЕТЕ ПО ДЪЛЖИНА НА ЛЕНТИ 4 СМ.ВСЯКА ЛЕНТА УСУКВАТЕ И РЕДИТЕ ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ В ТАВА 30 СМ.С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ И НАМАЗАНА С ОЛИО,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СРЕДАТА.ВТОРАТА ЧАСТ ТЕСТО ПО СЪЩИЯ НАЧИН.НАРЕДЕНАТА БАНИЦА ВЕДНАГА НАМАЗВАТЕ ОБИЛНО С ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА С ОЛИО.СЛАГАТЕ В НЕЗАГРЯТА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Авторска рецепта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/02/2015 - 3 Comments
22/12/2014 - 1 Comments
27/03/2020 - 2 Comments
Страхотна! Ваня, благодаря ти за точните изпитани рецепти. Винаги и всичко ми се получава!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, и за много години. За жалост: грешите - автентичната ни, балканска кухня е феноменално здравословна: причина за легендарното дълголетие в района. Хората преди нас изобщо не ползват мая при направа на: баница, млин, клин и милинка... Винаги проверяваме 200-300 г. назад! ...В този ред на мисли, кое е по-важно за Вас: красив, но мимолетен престиж от картинки в Интернет или далновидна информация за здравословна храна?
ОтговорИзтриванеПоздрав.