menu
!doctype>
неделя, 13 декември 2015 г.
СЛАДКИШ С ГАЛЕТА
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
3 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
130 ГР.ГАЛЕТА
70 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
140 МЛ.ОЛИО
1 С.Л.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
ЗА СИРОПА:
500 МЛ.ВОДА
150 ГР.ЗАХАР
ЗА КРЕМА:
400 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 ГР.ЗАХАР
25 ГР.ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ
200 ГР.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
ПРИГОТВЯНЕ:
СЛОЖЕТЕ ВОДА И ЗАХАР НА КОТЛОНА.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ СИРОПА 10 МИН.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО НА КОТЛОНА.ДОБАВЕТЕ ЗАХАР И НИШЕСТЕ.ВАРЕТЕ КРЕМА 1 МИН.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ИЛИ ДО СГЪСТЯВАНЕ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА,КАТО РАЗБЪРКВАТЕ ПЕРИОДИЧНО.ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ В РАЗБИТА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА.ЗАЕДНО РАЗБИВАТЕ ДО СЪЕДИНЯВАНЕ.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,ГАЛЕТА,КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД НАМАЗАНА С ОЛИО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ОКОЛО 30 МИН.ПЪРВИТЕ 20 МИН.НЕ ОТВАРЯЙТЕ ФУРНАТА.ГОТОВИЯ БЛАТ ОСТАВЕТЕ 5 МИН.СИРОПИРВА С ХЛАДЕН СИРОП,СЛЕД КОЕТО СЕ ДОБАВЯ КРЕМА.ПОСИПЕТЕ СЛАДКИША С КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ.ОСТАВЯМЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 2-3 ЧАСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Super
ОтговорИзтриване