menu

вторник, 12 януари 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ПЛЕСКАВИЦИ

ПРОДУКТИ:

500 ГР.КАЙМА /НОРМАЛНО СЕ ПРАВЯТ ОТ 70 ПРОЦЕНТА СВИНСКО-30 ПРОЦЕНТА ТЕЛЕШКО ИЛИ САМО ТЕЛЕШКА/
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР
СОЛ НА ВКУС /НОРМАЛНО 10 ГР.НА 500 ГР.КАЙМА/
1 Ч.Л.ЧЕР ПИПЕР /РАВНА/
1 Ч.Л.СУХ ЧЕСЪН
30 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/

ТЪНКО НАРЯЗАН КАШКАВАЛ
ТЪНКО НАРЯЗАНО ПУШЕНО МЕСО

ОЩЕ:

ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СЛОЖЕТЕ КАЙМАТА.ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,БАКПУЛВЕР,ЧЕСЪН И ГАЗИРАНА ВОДА.РАЗБИВАТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА КРЕМООБРАЗНА СМЕС.
В  КУПИЧКА СИ СИПЕТЕ 20-30 МЛ.ОЛИО.ОТКЪСНЕТЕ СИ ЕДНО ПАРЧЕ ФОЛИО.

НАПРАВЕТЕ КАЙМАТА НА ХУБАВИ 4 ТОПЧЕТА.АКО ГИ ПЕЧЕТЕ НА СКАРА ВСЯКА ПЛЕСКАВИЦА ТРЯБВА ДА Е 200 ГР,НО АКО ГИ ПЕЧЕТЕ В ГРИЛ ТИГАН ИЛИ ТИГАН ПРАВЕТЕ ПО-МАЛКИ ДА СЕ СЪБИРАТ ПО 2-3 НАВЕДНЪЖ.РЕДИТЕ ГИ НА ФОЛИО ИЛИ СЪД НАМАЗАН С ОЛИО.

ПЪРВИ ВАРИАНТ ЗА НАПРАВАТА ИМ Е:
ВИНАГИ СИ ТОПИТЕ ПРЪСТИТЕ В ОЛИО.РАЗДЕЛЯТЕ ВСЯКО ТОПЧЕ НА ДВЕ.ЕДНАТА ЧАСТ РАЗСТИЛАТЕ С ПРЪСТИ В/У ПЛОТА НАМАЗАН С ОЛИО.СЛАГАТЕ В СРЕДАТА ПУШЕНО МЕСО И КАШКАВАЛ.ДРУГАТА ПОЛОВИНКА Я СПЛЕСКВАТЕ В/У ДЛАНТА СИ И ЗАХЛУПВАТЕ В/У ПЪРВАТА.С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ СИ СЪЕДИНЯВАТЕ ДВЕТЕ ЧАСТИ ПО КРАИЩАТА,КАТО СЪЩЕВРЕМЕНО И ИЗТЪНЯВАТЕ.ГОТОВАТА ПЛЕСКАВИЦА СЕ НАДИГА ОТ ПЛОТА С НАМАЗАНА ШПАКЛА С ОЛИО ИЛИ НОЖ.РЕДИТЕ ГИ В/У НАМАЗАН СЪД С ОЛИО.

ВТОРИ ВАРИАНТ:
ТОПНЕТЕ СИ ПРЪСТИТЕ В ОЛИОТО.В/У ЕДНО ПАРЧЕ ФОЛИО НАМАЗВАТЕ ОЛИО.ВЗИМАТЕ ЕДНО ТОПЧЕ КАЙМА И С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ СИ ГО РАЗШИРЯВАТЕ КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПО-ТЪНКО.НА СРЕДАТА СЛАГАТЕ ПУШЕНО МЕСО И КАШКАВАЛ.НАДИГАТЕ ФОЛИОТО И ПРИХЛУПВАТЕ ПЛЕСКАВИЦАТА.СЪЕДИНЯВАТЕ КРАИЩАТА,КАТО ЕДНОВРЕМЕНО И ИЗТЪНЯВАТЕ.НАДИГАТЕ С ФОЛИОТО И Я ОБРЪЩАТЕ В/У ДЛАНТА СИ.РЕДИТЕ В СЪД НАМАЗАН С ОЛИО.
ПЛЕСКАВИЦИТЕ ВОЖЕ ДА ПЕЧЕТЕ ВЕДНАГА ИЛИ ДА ГИ ПОКРИЕТЕ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО И ДА ГИ СЛОЖИТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 3-4 ЧАСА.ПЕЧЕТЕ В ГРИЛ ТИГАН С НЯКОЛКО КАПКИ ОЛИО ИЛИ СКАРА/РЕШЕТКИТЕ НАМАЗАНИ С ОЛИО/.

ПЛЕСКАВИЦИТЕ СЕ СЕРВИРАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪС СИТНО НАРЯЗАН ЛУК.
В/У ВСЯКА ИЗПЕЧЕНА ПЛЕСКАВИЦА МОЖЕ ДА СЛОЖИТЕ ТОПКА ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА ИЛИ КАЙМАК.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com ВТОРИ ВАРИАНТ
АВТОРСКА РЕЦЕПТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице