menu

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Карамелени бонбони.





Продукти:

250 гр.кафява захар
330 гр.захар
220 гр.масло
200 гр.мед
130 гр.кондензирано мляко
250 гр.сладкарска сметана

Приготвяне:

В съд на котлона сложете двата вида захар,масло,мед,кондензирано мляко,сметана .Варете на бавен огън /керамична плоча от 1 до 10,аз варих на 5/около 40 мин. Проверете карамела дали готов,като вземете 1 ч.л от сместа и я сипете в чаша с лед. Ако сместа се втвърди и стане на топка м/у пръстите ви /да бъде като дъвка/значи е готова. Гореща се сипва в пралини форми или съд намазан с масло. Оставете се да се охлади и стегне. Извадете бонбоните от пралини формите а сместа в съда обърнете в/у дъска и нарежете на желаните от вас форми.
Бонбоните се съхраняват в хладилник. На разстояние една от друга.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свъжите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com




 Това са моите плодови ледчета в чашата. Просто в момента нямах други.












http://stil.kurir.rs/domace-karamele-clanak-19330

1 коментар:

Банички

  • СОЛЕНИ ВЕЛИКДЕНСКИ ГЕВРЕЦИ02/04/2015 - 2 Comments
  • Сусамени балончета 08/11/2020 - 0 Comments
  • ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ14/11/2015 - 5 Comments