menu
!doctype>
вторник, 23 февруари 2016 г.
Сочен сладкиш от старите тефтери.
Продукти:
5 яйца
300 гр.захар
200 гр.кисело мляко
170 мл.олио
270 гр.брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
Още:
400 гр.вишни /свежи,замразени или от компот /без костилки и добре изцедени/
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг с постепенно добавяне на захар.
Добавете и жълтъците един по един /от тук нататък без миксер/.Разбъркайте и добавете олио,кисело мляко,ванилова захар и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 22-32 см.,намазана с олио и посипана с брашно. Върху сместа наредете плодовете и леко с върха на ножа ги натискайте да влязат в нея. Печете в загряната фурна на 200 градуса,но намалете на 180 градуса и печете до готовност.
С домашни яйца сладкиша има хубав жълтеникав цвят!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Леле изглежда супер...баба ми правеше такъв навремето. Браво за рецептата!!!
ОтговорИзтриванеСтрахотен!Всички много го одобриха!Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
ОтговорИзтриване