menu
четвъртък, 18 февруари 2016 г.
Питки с крема сирене
Продукти:
630-650 гр.брашно
2 с.л.царевично брашно /не за качамак/
200 гр.крема сирене
100 гр.кисело мляко
1 пакетче суха мая
2 с.л.олио
1 ч.л.сол
250 мл.топла вода
Още:
2 с.л.прясно мляка за намазване
микс семена
Приготвяне:
В топла вода добавете кисело мляко,суха мая и разбъркайте. Към получената смес добавете крема сирене,олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол и царевично брашно замесете меко,лепящо тесто. Оставете го на топло да втаса.
Втасалото тесто разделете на равни части от по 200 грама. Оставете ги да си починат 5 мин и всяка разширете с върха на пръстите си. Редете ги в тава с хартия. Така направените питки се намазват с прясно мляко,нарязват се на няколко места с остър нож и се посипват с микс семена. Оставят се за 20 мин.и се пекат на 200 градуса до наситено кафяво.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
извор-http://tortekolaci
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/08/2019 - 0 Comments
02/05/2022 - 0 Comments
29/06/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар