menu
!doctype>
сряда, 24 февруари 2016 г.
Домашно крема сирене.
>
Продукти:
500 гр.заквасена сметана
Приготвяне:
Чист тензух или кърпа намокрете с топла вода. Сложете го в съд така ,че да покрива стените на съда. Сипете заквасената сметана. Завържете стегнато тензуха близо до сметаната. Промушете дървена лъжица през възела и сложете в дълбок съд да се цеди в хладилник за най-малко 12 часа. Готовото крема сирене може да овкусете с пресни подправки. Използвайте за сладки,сладкиши дори и Тирамису или просто намажете на филийка.
От 500 гр.заквасена сметана с 12 процента масленост,получих 350 гр.крема сирене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Благодаря за споделената рецепта! Изпробвах я! Получи се страхотно крема сирене. Половината овкусих с малко сол - прекрасен вкус. С останалото направих трюфели! Благодаря отново, Ваня!
ОтговорИзтриване