menu
понеделник, 2 май 2016 г.
Как да си направим мътеница
Мътеницата (или мàтеница, бутаница, някъде се среща и наименованието мътàн) е млечна напитка, традиционна в България.
Това не е оригинална рецепта за мътеница. По долу може да прочете за какво се използва.
Продукти:
250 мл. прясно мляко
сока на половин лимон или 4 с.л. бял винен оцет
Приготвяне:
В съд смесете прясно мляко и лимонов сок. Оставете 10 мин., докато млякото се пресече и мътеницата е готова за ползване.
Този вид мътеницата може да използвате за кексове, сладкиши, маринати дори и мюсли, на мястото на прясно или кисело мляко. С мътеницата кексовете и сладкишите стават много сочни.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/03/2019 - 2 Comments
21/05/2016 - 2 Comments
18/02/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар