menu

понеделник, 2 май 2016 г.

Как да си направим мътеница







Мътеницата (или мàтеница, бутаница, някъде се среща и наименованието мътàн) е млечна напитка, традиционна в България.

Това не е оригинална рецепта за мътеница. По долу може да прочете за какво се използва.

Продукти:

250 мл. прясно мляко
сока на половин лимон или 4 с.л. бял винен оцет

Приготвяне:

В съд смесете прясно мляко и лимонов сок. Оставете 10 мин., докато млякото се пресече и мътеницата е готова за ползване.

Този вид мътеницата може да използвате за кексове, сладкиши, маринати дори и мюсли, на мястото на прясно или кисело мляко. С мътеницата кексовете и сладкишите стават много сочни.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Памук погача за начинаещи домакини14/03/2019 - 2 Comments
  • Пухкави понички21/05/2016 - 2 Comments
  • Кюфтета с млади картофи на фурна18/02/2016 - 0 Comments