menu
сряда, 18 май 2016 г.
Слепени сладки.
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти:
250 гр. меко масло
2 яйца
200 гр. захар
кората на 1 лимон
сока на 1/2 лимон
1 пакетче бакпулвер
500-550 гр. брашно
Още:
мармалад
течен шоколад
пудра захар
Приготвяне:
В съд смесете меко масло, яйца, захар, кората на лимон, сока на половин лимон и разбъркайте с миксер, само колкото да се съединят продуктите. Добавете брашно смесено с бакпулвер и замесете много меко тесто. Оставете го в хладилник 30 мин.
Върху плот поръсен с брашно се разточва тънко тестото 0,3 см.. Изрязват се форми по ваш избор. Редят се в тава с хартия за печене. Изрязаното тесто отново се примесва и се разточва. За по лесно разделете тестото на две. Работете с едната част, а другата сложете в хладилника.Печем в загряна фурна на 200 градуса, около 7-8 мин., трябва да останат бели.
Охладените сладки по желание слепвайте с мармалад или течен шоколад. Горната част на сладките се поръсва с пудра захар през цедка, преди слепване.
Сладките може да послужат, като основа за декорация с фондан, захарни глазури и други.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/08/2015 - 1 Comments
04/08/2019 - 1 Comments
07/08/2016 - 1 Comments
Ваня,захар или пудра захар? Искам да направя коледни сладкий , украсени с фондан и естественно първо при теб търся рецепта.Моля те за отговор!
ОтговорИзтриванеВесели празници!!!
За тестото се използва кристална захар. Поздрав.
ИзтриванеБлагодаря, бъди здрава!
ОтговорИзтриванеСтанаха страхотни! Благодаря
ОтговорИзтриване