menu

неделя, 22 май 2016 г.

Тутманик със сирене и кашкавал






Продукти:

500 гр. брашно
2 яйца
25 гр. прясна мая
180 мл. топла вода
70 мл. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Още:

200 гр. кисело мляко
2 яйца
250 гр. сирене
100 гр. кашкавал

Приготвяне:

В топлата вода разтворете мая, захар, и малко брашно. Оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете сол, яйца, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете тестото в топла фурна 30 мин.
Направете смес от кисело мляко, яйца, натрошено сирене, настърган кашкавал на едро. Късайте от тестото малки парчета и ги пускайте в яйчената сме. От време на време разбъркайте, за да може тестото хубаво да се натапя в сместа. Получената смес с тесто сипете в съд 26 см. с хартия. Оставете тутманика 20 мин. , след това печете на 180 градуса покрит с фолио. Преди края на печенето махнете фолио да се запече тутманика и от горе.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















 Извор от тук с промени от моя страна.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%82%D1%83%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA

11 коментара:

  1. Само си представям как ухае и МММ, огладнях.Прекрасна питка. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда страхотно, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за страхотните рецепти които споделяш с нас, Ваня. Днес направих поредната и съм възхитена. Това е най-хубавия тутманик. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за рецептата.Утре ще я пробвам и ще споделя резултата

    ОтговорИзтриване
  5. Изключително вкусен.Благодаря 😊

    ОтговорИзтриване
  6. Правих го вече четири-пет пъти....не можем да му се насити.Винаги се получава.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. В рецептата не пише колко време трябва да се пече този тутманик, пекох го 90 минути, докато най-накрая стане. Иначе е лесен за правене.

    ОтговорИзтриване
  8. Златни ви ръце
    Благодаря за споделените рецепти !

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице