menu
неделя, 5 юни 2016 г.
Струмска пейнирлия
Продукти за тестото:
350 мл. топла вода
1 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
100 мл. олио
1 ч.л. сол
700-750 гр. брашно за меко тесто
Продукти за заливка:
4 яйца
350 гр. сирене
70 гр. олио
50 гр. масло
Приготвяне:
В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете олио и постепенно брашно, смесено със сол до замесване на меко тесто. Веднага се разточва кора голяма колкото тавата на фурната. Разточеното тесто се прехвърля в тавата с хартия за печене. Покрива се с чиста кърпа и се оставя около 40 мин. да втаса. През това време направете смес от леко разбити яйца, олио и натрошено сирене. Загрейте фурната на 200 градуса.
С върха на пръстите си направете кант по цялата обиколка на втасалото тесто и след това по цялото тесто. Заливате с направената плънка и равномерно се разпределя. Нареждат се парченца масло и се пече в загряна фурна до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/05/2015 - 0 Comments
02/03/2015 - 3 Comments
27/05/2020 - 0 Comments
Ваня, чудесно изглежда! Ще пробвам при първа възможност!!!
ОтговорИзтриване