menu
петък, 1 юли 2016 г.
Голяма, бърза палачинка
Продукти:
2 яйца
250 мл. прясно мляко
щипка сол
7 с.л. брашно
2 с.л. олио
Още:
3 с.л. олио
сладка или солена плънка
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Тавата на фурната покрийте с хартия за печене и я поръсете с 3 с.л. олио. Сложете във фурната да се загрява.
Разбийте яйца с прясно мляко и сол. Добавете брашно и разбийте само до съединяване на продуктите. Добавете 2 с.л. олио. Получената смес сипете в загряната тава. Леко с лъжица разпределете сместа по тавата и печете до готовност. Готовата палачинка извадете от тавата заедно с хартията. Още топла се маже, или поръсва с плънка по желание и се навива на руло. Разрежете на желаните от вас парчета.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/05/2020 - 1 Comments
01/07/2015 - 2 Comments
11/11/2014 - 1 Comments
Каква е големината на тавата?
ОтговорИзтриванеНикога не съм я мерила, но това е голямата тава на фурната.
ИзтриванеПреди няколко години опитах подобна рецепта, но ми се получи жилава и клисава палачинка. С подобни продукти , просто не си спомням точно, но не повторих. Сега ми се иска отново да пробвам.
ОтговорИзтриванеСпазвайте количеството на продуктите в рецептата и резултата ще е фантастичен. Успех.
ИзтриванеStrahotni sa,toku shto napravih,poluchi se mnogo hubava!Strahotna recepta.
ОтговорИзтриванеStrahotna recepta!Mnogo vkusna se poluchi!
ОтговорИзтриванеСолената палачинка само с кашкавал ли е?
ОтговорИзтриванеДа, само кашкавал съм ползвала.
ИзтриванеКоя програма на фурната използвате, с или без вентилатор? На кое ниво?
ОтговорИзтриванеАз я пекох отгоре и отдолу, без вентилатор на 200°, после намалих на 180°. Отварях фурната често за да проверявам. Изпече се много добре, но всеки си познава спецификата на фурната, така че при различни фурни, температурата оже да е различна.
ИзтриванеЗдравейте Ваня,
ОтговорИзтриванеМоля помогнете, че вече две палачинки изгоряха почти неспасяемо:): въпросиите са ми същите: коя програма на фурната да използвам (горно, долно печене), с или без вентилатор, и на кое ниво?. Благодаря Ви.
Направих я! Стана много вкусна! Първо загрях фурната на 200 заедно с празната тава, сипах сместа и пекох на 200 и когато започна да се зачервява, намалих на 170. Без вентилатор. Благодаря, Ваня!
Изтриване7с.л. брашно на колко грама се равняват?
ОтговорИзтриване