menu

сряда, 10 август 2016 г.

" Пица " ладии







Продукти:

500 гр. брашно
1 яйце
250 мл. прясно мляко
25 гр. мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
40 мл. олио

За плънка:

100 гр. настъргана шунка или колбас
100 гр. настърган кашкавал
Кетчуп или лютеница
риган

Още:

1 яйце за намазване
Малко меко масло+1 скилидка чесън

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете в топла фурна да втаса.
През това време подгответе продуктите за плънка.
Втасалото тесто разделете на 18 равни части или всяка 45 гр. Всяко парче тесто разточвате на кръгла кора широка 9 см. С тестото много лесно се работи, може дори  само с пръсти да разширите всяко топче тесто. Сложете в средата малко кетчуп или лютеница, настърган колбас и кашкавал. Съберете в двата края така, че да оформите ладия. Редете в тава 28 см., с хартия. По същият начин направете и останалите топчета тесто. Така оформените ладии намажете с леко разбито яйце и по желание поръсете с риган. Печете на 200 градуса до готовност. След изваждане от фурната веднага намажете с меко масло, в което сте добавили пасирана скилидка чесън.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























извор-Minja Bogdanovski

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице