menu
!doctype>
понеделник, 29 август 2016 г.
Бъркана торта от старият тефтер
Продукти за блата:
4 яйца
200 гр. захар
400 гр. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
100 мл. олио
600 гр. брашно
Продукти за крем:
2 яйца
2 с.л. брашно
400 мл. прясно мляко
80 гр. захар
лимонова есенция
Още:
Смлени орехи
Приготвяне:
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете кисело мляко, в което сте шупнали сода бикарбонат, олио и смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне разбърквайте. Получената смес сипете в тава 30 см., намазана с олио и посипана с брашно. Печете на 200 градуса, до готовност. Готовият блат оставете да се охлади, така в тавата.
Сложете половината от прясното мляко на котлона. В останалото добавете, яйца, захар, брашно и лимонова есенция. Разбъркайте и получената смес сипвайте във врящото, прясно мляко на тънка струйка. Варете крема до сгъстяване.
С горещият крем се залива охладеният блат, така както е в тавата. Поръсва се обилно със смлени орехи.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня ,привет!Брашното наистина ли е 600гр?Тестото ми стана ужасно гъсто и в крайна сметка отиде в кофата.
ОтговорИзтриване