menu
събота, 13 август 2016 г.
Голяма фокача
Продукти:
610 гр. брашно
10 гр. сол
1 пакетче суха мая -7 гр.
5 с.л. зехтин
500 мл. вода на стайна температура
Още:
Меко масло + пасирана скилидка чесън
Олио
Маслини
Чушки нарязани на ситно
Домати нарязано на ситно / с издълбана вътрешност, за да не пусне вода/
Кашкавал
Сирене
Подправки
и др.
Приготвяне:
В пресятото брашно добавете сол, суха мая, зехтин и вода. Замесете много меко и лепящо тесто. Оставете го в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто оформяте на тънка кора, в тавата на фурната с хартия, като си топите ръцете в олио. Покрийте и оставете тестото 10 мин. През това време може да нарежете продуктите на ситно.
С натопени пръсти в олио леко притискате по тесто. Сложете нарязаните продукти и поръсете тесто с много малко олио. Печете в загряна фурна на 220 градуса до готовност. Веднага след изваждане от фурната, намажете фокачата със смес от масло и пасиран чесън.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
29/08/2014 - 0 Comments
28/09/2016 - 1 Comments
06/04/2020 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар