menu
понеделник, 12 септември 2016 г.
Експресни пръчици с кашкавал и маслини
Продукти:
200 гр. кисело мляко
200 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
Още:
50 гр. меко масло + скилидка пасиран чесън
кашкавал
маслини
1 яйце за намазване
Приготвяне:
Настържете кашкавал на едро.
Нарежете маслини без костилки на ситно.
Смесете меко масло с пасирана скилидка чесън.
Включете фурната на 220 градуса!
В пресято брашно добавете сол, сода, бакпулвер и кисело мляко. Замесете меко тесто. Не прекалявайте с брашното, за да останат пръчиците меки. Просто при оформяне посипвайте с брашно.
Веднага разточвате на тънка,правоъгълна кора. Намажете я обилно с масло и чесън. На половината тесто сложете настърган кашкавал и маслини. Може да поръсите и с любимата подправка. Прихлупете на две и режете парчета 2,5 см. Всяко усуквате и редите в тава с хартия. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 16/02/2019 - 0 Comments
- 08/04/2016 - 0 Comments
- 11/04/2020 - 2 Comments
Направих ги. Станаха много меки и вкусни.
ОтговорИзтриванестрахотни са
ОтговорИзтриванеДали ще са хубави ако престоят 1 ден?
ОтговорИзтриване