menu

неделя, 9 октомври 2016 г.

Мекички



>

























Продукти:

300 мл. топла вода
25 гр. мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. ракия
1 ч.л. сол
около 320 гр. брашно

Още:

олио за пържене /свинска мас/

Приготвяне:

В топла вода разтворете мая и захар, ракия. Веднага добавете постепенно смесено брашно със сол. С лъжица бъркайте до получаване на тесто което не е твърдо, а може да се бърка с лъжица. Оставете 20 мин. на топло.
Втасалото тесто разбъркайте с лъжица. В по широк тиган, сипете 1 пръст олио и загрейте на най-високата степен на котлона. След загряване на олиото намалете на средна степен и загребвайте от тестото с лъжица, която първо топите в хладна вода. Пускайте в загряното олио и пържете от двете срани. Готовите мекички вадете на кухненска хартия.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















6 коментара:

  1. Направих
    Ги
    Тази
    СУТРИН
    УНИКАЛНИ
    СА

    ОтговорИзтриване
  2. Моля, да покажете пак снимката и рецептата на картофено руло с гъби и картофено нишесте и моркови, с което сте спечелили сърцето на любимия и майка му.Появи се във фейса и изчезна преди да съм го записала.

    ОтговорИзтриване
  3. Много лесни и много вкусни мекици. Благодаря за рецептата! _

    ОтговорИзтриване
  4. Когато следваш стъпките е много лесно,а вкусът-не може да се опише с думи! Всички вкъщи ги оценихме като уникални и добавихме рецептата в " Любими "!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице