menu

вторник, 1 ноември 2016 г.

Суха смес за Брауни





Продукти за суха смес:

170 гр. брашно
щипка сол
1 пакетче бакпулвер
50 гр. какао
120 гр. кафява захар
180 гр. пудра захар
50 гр. ситно нарязани орехи /лешници, бадеми/
60 гр. ситно нарязан шоколад с над 60 % какао

Още:

4 яйца
180 гр. меко масло
3 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

За да подготвите суха смес Ви трябва стъклено шише или буркан с вместимост
1 л., в моя случай буркан.
Сложете найлонова кесия от тези за фризера в буркана, но предварително изрежете  единият ъгъл на 3 см.така, че да се образува отвор. Сипвате последователно през отвора на кесията в буркана, като след всяко добавяне разклащате буркана да се изравнят продуктите:
Смес от брашно, щипка сол и бакпулвер.
Какао.
Кафява захар.
Пудра захар.
Ситно нарязани ядки по ваш избор.
Ситно нарязан шоколад.

Затворете хубаво буркана. Добавете етикет с името на сместа, останалите добавки, който трябва да се добавят и задължително срока на годност 3 месеца. Ако избегнете ядките и шоколада в буркана тогава срока на годност е до 8 месеца.
В случая, че правите веднага Брауни, смесвате в съд всички сухи продукти, добавяте яйца, меко масло и прясно мляко. Разбърквате с миксер, сипвате в средна тава намазана с олио и печете в загряна фурна на 170 градуса, около 30 мин.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













извор http://moirecepti.mk/

4 коментара:

  1. И защо трябва да си приготвя тази смес не разбрах? Такива готови има в магазините /поне тук в където аз живея,извън БГ/,които траят по 1г............ няма смисъл Ваня.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз живея извън страната и мисля,че това е страхотна идея! А колкото до тези смеси по магазините,пълни са с консерванти ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Това е страхотно за коледен подарък!!! Благодаря ти Ваня , всичко е така добре обяснено и подкрепено със снимки . Вече изпробвах няколко твои рецепти и съм много доволна както от резултата така и от точните мерки!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице